Vaša situacija je lepo rešljiva, seveda tako, da iz velike spalnice naredimo dva ločena prostora, enega za garderobni del in drugega za spalnico. To pravim zato, ker želim zadostiti vaši želji po garderobnih omarah, pa tudi zato, ker je treba prostor spraviti v sprejemljiva razmerja.

Tako sem v skrajnem levem kotu sobe ogradila prostor notranjih mer 160 krat 270 cm, preostalo je spalni del. Ob garderobni steni predlagam še nižje omarice s predali ali morda toaletno mizico, po želji. Če bo spalnica v modernem stilu, predlagam nekoliko eklektike, glede na stil zgradbe in višino stropov. Zato bi na vašem mestu dodala kakšen kos unikatnega starinskega pohištva. Na primer fotelj in ožji predalnik. Takšne kombinacije vedno obogatijo vsebino prostora. Med vrati predlagam kakšno izvorno umetniško delo z galerijsko lučko. Pazite na izbor dekorativnih zaves in splošne razsvetljave, ki naj bo čim bolj usmerjena, torej pravilno razpršena.

Na vsak način predlagam, da izkoristite možnost dostopa v kopalnico iz spalnice, to pomeni dodano vrednost in seveda tudi udobje. Glede na veliko prostora predlagam, da je stranišče v delno ločenem delu od banje in vgradnih umivalnikov, pregradna stena je lahko iz dekorativnih stekel ali obdana z ogledalom. Vsekakor predlagam v kopalnici kakšen bogat lestenec iz muranskega stekla. Bodite previdni pri izbiri ploščic, predlagam subtilno klasiko pred zelo modnimi trendnimi vzorci.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si