Umivanje rok je izredno pomembno, če želite preprečiti širjenje okužbe. Zaradi tega bi morali redno čistiti pipe in se čim bolj izogibati njihovemu dotikanju. Odlična rešitev za preprečevanje nalezljivih okužb, kot so gripa, prehladi in meningitis, je na primer uporaba posebne pipe za vodo, ki jo lahko odprete ali zaprete brez dotika rok. Pravzaprav lahko skoraj vsaka navadna pipa postane pipa, ki deluje brez dotika, če denimo uporabite kar poseben adapter, ki ga namestite na že obstoječo pipo. Adapter s senzorji bo namreč avtomatično nadzoroval pretok vode, brez da bi za to potrebovali roke.

hands_freefaucets.jpg

Za bolj zdravo življenje

Pod blagovno znamko EZ Faucet so denimo razvili posebne adapterje za pipe z infrardečimi senzorji, ki jih lahko v nekaj minutah namestite na obstoječe pipe v kopalnici ali kuhinji, ne da bi za to morali spremeniti vodovodne instalacije. Inovativna rešitev prinaša številne koristi, predvsem pa je zdravju prijaznejša, saj preventivno preprečite prenos bakterij, ki se tako rade nahajajo na pipah in drugih mestih, ki se jih pogosto dotikate z rokami.

pipa_deluje_brez_dotika_bb.jpg

Poleg tega boste z uporabo vmesnika prihranili nekaj denarja za energijo, ker boste po nepotrebnem potrošili manj vode, saj se pipa samodejno ugasne, če pod njo nimate svojih rok. Po prepričanjih proizvajalca lahko prihranite kar do 70 odstotkov vode, zaradi česar je prijazen tudi do okolja. Za delovanje inovativnega adapterja boste sicer potrebovali štiri baterije tipa AAA.