V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najbolj ustvarjalnih in funkcionalnih rešitev za shranjevanje vinskih steklenic v domu. Z malo truda jih lahko posnemate tudi vi in ustvarite unikaten prostor, ki ne bo privlačen le na pogled, temveč tudi izredno praktičen in dobro izkoriščen.

Vgrajen prostor za shranjevanje steklenic

V primeru, da imate doma majhno kuhinjo, v kateri vam kronično primanjkuje prostora za umestitev vinskega stojala ali podobne rešitve za hrambo steklenic, razmislite o kreiranju niza majhnih prostorčkov, ki so oblikovani v obliki steklenic, na zgornjem delu prazne stene v kuhinji. Prostorčke za steklenice lahko vgradite nad kuhinjske omarice, kjer bodo najbolj na varnem in s poti.

kreativno_shranjevanje_steklenic_1.jpg

Drevo iz steklenic

Najbolj iznajdljiva in kreativna ideja za shranjevanje je izdelava drevesa iz steklenic. Vse, kar potrebujete, je drevesno deblo ustrezne velikosti, ki ga boste lahko postavili v kuhinjski prostor ali jedilnico. Deblo naj se razteza od tal do stropa, zagotoviti pa mu morate tudi nek sistem opore, da se ne prevrne. V deblo zvrtajte več ravno prav velikih lukenj, v katere boste lahko zataknili ožji zgornji del steklenic.

kreativno_shranjevanje_steklenic_2_bbbb.jpg

Police v velikosti steklenice

Police so lahko ravno pravšnjih dimenzij za eno vinsko steklenico. Mahne in ozke police so sicer premajhne za kaj drugega, vendar so kot nalašč za hrambo steklenic. Takšne police lahko vgradite na kuhinjski otok ali zraven kuhinjskih omaric, saj ne zavzamejo veliko prostora, medtem ko lahko rešijo velik problem.

kreativno_shranjevanje_steklenic_5.jpg

Ozke police v kuhinjskem otoku

Podobno, kot smo opisali zgoraj, lahko priredite tudi kuhinjski otok. Na dnu kuhinjskega otoka ustvarite niz ozkih polic, na katere boste varno razstavili vinske steklenice. Police so na sploh praktičen del kuhinjskega otoka, kadar jih ne uporabljate za steklenice, pa jih lahko izkoristite tudi kot navadne police za shranjevanje drugih predmetov.

Spremenite police v stojalo za steklenice

Navadne police je mogoče enostavno spremeniti v vinsko stojalo. Na polico preprosto vgradite več poševnih lesenih delov, ki vam bodo pomagali razdeliti prazno polico na več prostorčkov za steklenice. Lesene plošče izbrane velikosti lahko namestite poševno, tako da so med seboj vzporedne. Polica je v tem primeru postavljena nad hladilnikom, saj je tam idealno mesto za vino.