Pripravljate nepozabno družinsko srečanje ali preprosto intimno večerjo v dvoje? V vsakem primeru lahko jedilno mizo okrasite z vintage pogrinjki in dekoracijo ter tako kreirate romantičen prostor za obedovanje s posebnim čarom. Posrbite za več plasti in izberite vintage cvetlične vzorce, barve, teksture, čipke in druge elemente v tem stilu.

vintage_place_setting.jpg

Jedilna miza, okrašena z vintage elementi

Ko krasite mizo v jedilnici, imejte v mislih posebnosti vintage stila, na primer poskusite mešati čim manj navadno oblikovanih ali sodobnih kosov, ampak se držite vintage teme. Odpravite se na bolšji sejem ali pobrskajte po podstrešju, da poiščete kup priljubljenih starinskih dodatkov in dekorativnih elementov, iz katerih sestavite čisto unikatno zbirko.

vintage_pogrinjki_4.jpg

Obstaja toliko različnih in zabavnih možnosti, da je vse odvisno od vaše vizije – omislite si lahko vintage cvetlične motive na prtičkih ali namiznem prtu, veličastne oblike in vzorce, ki krasijo krožnike ter pribor, podrobnosti iz jute in dekoracijo iz gumbov. Med barvami izberite kremne in zlate odtenke, otroško modre nianse, nežno rožnato barvo in naravno zelene tone, med vzorci pa pikčasti ali cvetlični motiv.

vintage_pogrinjki_jj.jpg

Kako ustvarite nostalgičen vintage slog?

Pri babici ali drugje poiščite starinske krožnike, poslikane z vintage vzorci, elegantno okrašene obročke za prtičke, trakove, broške, ogrlice z umetnimi biseri, ponošen dekor in ne nazadnje posušeno ali sveže cvetje, ki prav tako pričara nostalgičen vintage pridih. Vse elemente kombinirajte in postavite v atraktivnem aranžmaju na jedilno mizo.

vintage_pogrinjki_nn.jpg

Uporabljajte prtičke in namizni prt nevtralnih barv iz tkanine, saj boste tako najlažje vnesli občutek preteklosti. Detajli iz čipke so še posebno dobra izbira, ker vnesejo ženski dotik in toplino. Zraven dodajte pribor, ki na videz ni ravno čist, kar pomeni, da je brez ravnih in preprostih gladkih linij. Nevtralne barve popestrite z vpadljivimi barvnimi poudarki na ključnih mestih.