Razporeditev pohištvenih elementov v prenovljeni najstniški sobi je nekoliko spremenjena. Na željo bralke smo ohranili večino starega pohištva. Mize, omare in postelje ostajajo iste, saj zaradi obdelave v beli barvi ostajajo vedno aktualne in niso praktično nikoli iz mode. Postavitev miz je takšna, da izkorišča veliko dnevne svetlobe, hkrati pa ohranja lahek dostop do postelj. Pred in med posteljama nastane naraven prazen prostor, ki ga dekleti lahko uporabita za druženje.

notranjaorh1.jpg

Odstranili smo nekatere elemente, ki imajo pridih »princeskine« sobe, in jih nadomestili z novejšimi, manj vpadljivimi dodatki. Ročajev zdaj ni nikjer več in so nadomeščeni z mehanizmi za odpiranje na dotik. Podposteljne predale za shranjevanje smo na novo oplemenitili s teksturo, ki poveže dekor postelje s preostalo dekoracijo sobe.

notranjaorh2.jpg

Stene krasijo slike s temami in pridihom velikih svetovnih mest od New Yorka, Londona do Pariza. V kotu in pri vhodu sta neposredno na steno nameščeni črno-beli nalepki z motivom londonskega Big Bena in pariškega Eifflovega stolpa. Posteljnina in drugi dodatki obogatijo prostor z odtenki kraljevske vijoličaste v kombinaciji s črno-belimi odtenki.

Jernej Orhini, dipl. oblikovalec