Zaradi večje globine prostostoječih kopalnih kadi so le-te udobnejše za kopanje, saj omogočajo sproščujoče kopeli. Obenem so tudi bolj privlačne, ker lahko izbirate med pestro ponudbo različnih tipov kadi, velikosti in materialov, iz katerih so kadi izdelane. Med bolj trendovskimi materiali so na primer naravni kamen, les in kovine.

prostostojeca_kopalna_kad_1.jpg

Izbor barve

Medtem ko so lahko klasične bele kopalne kadi dramatične same po sebi, boste drzen učinek dosegli tudi z izborom barvite prostostoječe kadi. Če imate dom opremljen v eklektičnem stilu, se odločite za nakup kadi, ki bo pobarvana v želenem odtenku, stilsko pa se bo ujemala z ostalo opremo. Izberete lahko tudi z motivi okrašene kopalne kadi, ki bodo v prostoru takoj postale osrednja točka.

Vgrajena tehnologija

Pred nakupom kopalne kadi pomislite, kakšno tehnologijo želite imeti vgrajeno v kad. Na voljo imate namreč številne funkcije in dodatne elemente, ki še povečajo udobje. Med drugim se lahko odločite za masažne kopalne kadi ali kadi, ki omogočajo predvajanje glasbe, imajo vgrajene barvite sijalke ali elemente, ki omogočajo izvedbo aromaterapije.

luxury_freestanding_black_bathtub_from_gruppo_tresse.jpg

Preproste linije so lahko tudi drzne

Včasih je manj več, zato izberite minimalistične kopalne kadi, ki pa imajo denimo razkošno okrašene noge ali pa so povsem čistih linij. Kad z ravnimi sodobnimi linijami je lahko že sama po sebi dovolj dramatična, če izberete recimo takšno kad v nepričakovani črni barvi, območje okoli nje pa redno ohranjate brezhibno čisto. Zraven minimalistične kopalne kadi postavite enostaven stol istega dizajna in barve.

Unikatni materiali

Prostostoječe kopalne kadi so lahko narejene iz različnih materialov, od lesa, kamna, betona do bakra, marmorja in ne nazadnje akrila. Izdelane so lahko tudi iz recikliranih materialov. Še posebno zanimive in nenavadne so modne betonske kadi, ki so lahko videti kot sklede in školjke. Sledenje se izredno lepo podajo v sodobno zasnovane domove in kopalnice, opremljene v industrijskem slogu.

picture_8200_prostostoje_a_kopalna_kad_14.jpg

Več idej, kako v kopalnico umestiti različne tipe kopalnih kadi, pa si oglejte v fotogaleriji.