Neizkoriščen prostor pod posteljo pametno uporabite za shranjevanje. Izberete lahko škatle ali zabojnike, ki so namenjeni prav za pod posteljo, dobro pa vam bodo služile tudi navadne, ne previsoke kartonske škatle. Pri izbiri se ravnajte po tem, kaj hočete v njih shranjevati, upoštevajte pa, da so predmeti in še posebno oblačila bolje zaščiteni v neprodušnih plastičnih zabojčkih ali vrečah na zadrgo, saj jim vlaga in molji ne morejo do živega.

platform_storage_bed_by_gothic_cabinet_craft_1025.jpg

Od sezonskih oblačil do otroških igrač

Pri izbiranju shranjevalnega sistema razmislite, za kaj ga boste potrebovali. Nekateri prostor pod posteljo izkoristijo za shranjevanje sezonskih oblačil ali dodatnih parov čevljev. Če boste stvari, ki ste se jih namenili pospraviti pod posteljo, večkrat potrebovali, potem je smiselno kupiti škatle na kolescih. Če nameravate prostor izkoristiti za shranjevanje oblačil ali drugih predmetov, za katere ne želite, da se umažejo, izberite plastične zaboje s pokrovom.

Če želite pospraviti revije ali fotografije, jih dajte v škatle, ki so čim bolj podobnih dimenzij kot shranjeni predmeti. Za hrambo manjših predmetov, ki jih redno uporabljate, so izvrstna rešitev tudi škatle za čevlje. Prostor pod posteljo je idealen za shranjevanje otroških igrač večjih dimenzij in tistih, s katerimi se otrok igra na tleh, denimo avtomobilčkov ali kock.

baskets_and_containers.jpg

Postelja z vgrajenimi predali

Kupite lahko tudi posteljo z že vgrajenimi predali za shranjevanje. Te so še posebno primerne za spalnice, v katerih primanjkuje prostora, in otroške sobe - ne samo zato, ker lahko vanje pospravite veliko otrokovih igrač ali oblačil, ampak tudi zato, ker lahko do njih dostopa otrok sam in si izbere tisto igračo, s katero se želi igrati.

Ideje za shranjevanje pod posteljo si oglejte v naši fotogaleriji.