Očarljivo domovanje se razteza na 250 kvadratnih metrih površine, zgradili pa so ga februarja letos. Tako za samo gradnjo kot za načrtovanje in nakup gradbenih materialov so naročniki odšteli 299.000 evrov.

moderna_nizozemska_hiska_2.jpg

Odprti prostori

Družina si je zaželela domovanje, ki je poplavljeno z naravno svetlobo in iz vsakega nadstropja omogoča osvežujoč razgled na okoliško krajino. Zgradba je namenjena različnim funkcijam, kar je opazno tako od zunaj kot od znotraj. Razdeljena je na več območij, med različnimi prostori pa so urejene odprte povezave.

moderna_nizozemska_hiska_4.jpg

Uporabljeni materiali

Hiša je v osnovi razdeljena na dva predela: iz prostorov za starše in prostorov za otroke, ki se na sredini srečajo. Osrednje stopnišče je izdelano iz lesa rumenega topola in povezuje vsa nadstropja v hiši, ki sicer stoji na križišču dveh cest. Arhitekti so rahlo dvignili zemljišče, na katerega so postavili objekt, ki ga podpirajo jekleni nosilci.

moderna_nizozemska_hiska_3.jpg

Pri gradnji so uporabili tudi dve barvi opeke, beton in vertikalne lesene elemente različnih velikosti. Jekleni nosilci so pocinkani in označujejo začetek razdelitve hiše na dva osnovna predela. Bivalni prostori v notranjosti so sodobno zasnovani, k manjši energijski porabi objekta pa pripomore tudi pasivni sistem prezračevanja.