Najlažji način za prenovo glavnega vhoda je, da se držite klasičnega stila. Izberite preprosta lesena vrata, na primer iz mahagonija, ki jih umestite v lesen okvir, če želite pričarati brezčasni videz. Za resnično klasično podobo izberite lesena vrata, ki so na vrhu delno zastekljena – niso videti preveč enostavna, obenem pa niso neokusna.

prenovite_glavni_vhod_z_vrati_iz_mahagonija.jpg

Klasičen videz posodobite

Če vam je všeč klasičen dizajn, vendar bi raje poskusili nekaj novega, lahko glavnemu vhodu dodate kanček modernega. Vse, kar potrebujete, je nekaj sveže barve, denimo malce bolj živahen odtenek. Kombinirajte kontrastne barve: vrata prebarvajte v trendovsko oranžno barvo, okvir vrat in druge dodatke ob zunanji strani vhoda pa v bel odtenek.

prenovite_glavni_vhod_z_barvami.jpg

Vhod opremite z rastlinami

Vrata so zelo pomembna, vendar to ni vse. Če želite ustvariti svež videz, uporabite rastline. Omislite si lahko zunanjo mizo s predalom, ki jo postavite ob steno na eno stran vrat in na katero razstavite priljubljene sezonske rastline. Na drugi strani morate podobo vizualno uravnotežiti, zato tja postavite rastline v večji posodi. Na obe strani vhoda namestite še očarljive stenske svetilke.

prenovite_glavni_vhod_z_rastlinami.jpg

Uporabite kontrastna razmerja

Goste že ob prihodu do vašega praga očarajte z uporabo kontrastnih barv. V kontrastu naj bodo predvsem vrata in dekorativni elementi, ki jih obkrožajo. Uporabite lahko svetlo moder odtenek za vrata in črno barvo za obrobo. Območju dodajte nekaj pisane dekoracije v rumenem tonu oziroma jo prilagodite po svojem okusu in željah.