Gorenje je kot prvo podjetje v panogi bele tehnike nekatere elemente upravljanja iz zabavne elektronike preneslo v gospodinjske aparate, zaradi česar je upravljanje preprostejše, predvsem pa zabavnejše, o čemer so se lahko prepričali tudi obiskovalci sami. Kot je na predstavitvi poudarila direktorica Gorenja Slovenija Marina Borkovič, so vrhunski inovativni izdelki ključni za soočanje z vedno bolj zahtevnim tržiščem. »Še posebno ponosni smo, da so te izdelke razvili naši, Gorenjevi strokovnjaki. Slovenski potrošniki so izredno zahtevni in zelo dobro informirani. Najbolj pomembni dejavniki pri nakupu so kakovost in tehnološka dovršenost, na drugi strani pa enostavnost upravljanja ter seveda ekološka poraba.«

homechef1.jpg

Nagrajeni vrhunski izdelek

To so osnovna izhodišča, ki jih v Gorenju upoštevajo tudi pri razvoju izdelkov. V času krize, ko so potrošniki še bolj gospodarni, si prizadevajo, da bi jim ponudili izdelke v vseh cenovnih razredih, posebno pozornost pa seveda posvečajo inovativnim vrhunskim izdelkom, med katere sodi tudi pečica Gorenje HomeChef, ki so namenjeni predvsem kupcem z višjo kupno močjo in hkrati dvigujejo ugled blagovne znamke. Inovativna pečica je v celoti plod Gorenjevega razvoja, oblikovali pa so jo v Gorenje Design Studiu. Nagrajena je bila z mednarodnima oblikovalskima nagradama red dot 2011 in plus X ter slovensko nagrado za oblikovanje leta.

Vrhunska Gorenjeva pečica z edinstvenim načinom upravljanja HomeChef in izjemno učinkovitostjo prinaša v moderne kuhinje igrivost zabavne elektronike, s katero zlahka dosežemo vrhunske rezultate pečenja. Slikovito predstavljene jedi skupaj z recepti ter načini pečenja omogočajo preprosto izbiro nastavitev zgolj z drsenjem prsta po ekranu. Vse korake pečenja, ki so predlagani v receptu, povsem preprosto nastavite že pred peko, med peko pa se lahko popolnoma posvetite pripravi drugih jedi in pogrinjkov. S tako domišljeno nadgradnjo funkcij pomeni inovativno upravljanje HomeChef razvojni preskok v elektronskem upravljanju pečic na dotik in resnično inovacijo. HomeChef je tablični računalnik, kuharska knjiga in pečica v enem.

homechef_autobake_chicken_slo_2.jpg

Enostavno upravljanje na dotik

Edinstveno in na moč enostavno upravljanje na dotik s pomočjo velikega, barvnega in interaktivnega TFT-zaslona, ki so ga razvili Gorenjevi strokovnjaki, tudi v svetovnem merilu predstavlja najnaprednejši način upravljanja pečic doslej. Privlačno računalniško krmiljenje omogoča izjemne rezultate peke tako začetnikom kot profesionalnim mojstrom. Zaslon je zaščiten s steklom in v glavnem meniju prikazuje datum in čas ter dopušča nastavitve v kar tridesetih jezikih. Iz glavnega menija dostopate do osnovnega menija s 4 različnimi načini izbire ustreznega programa za pripravo jedi: SIMPLEbake, AUTObake, PRObake, STEPbake, MYbake in EXTRA za upravljanje ostalih funkcije pečice.

Pečica HomeCHEF BO9950AX je večsistemska pečica, ki jo odlikuje tudi inovativna oblika notranjosti HomeMade, ki z učinkovito nivojsko nastavitvijo grel ter številnimi uporabniškimi funkcijami omogoča vrhunske učinke peke. Odlikujejo jo tudi velika prostornina (65 litrov) ter velika površina za peko (širina 46 centimetrov), saj velja za eno največjih na trgu. Kljub veliki prostornini se pečica uvršča v energijski razred A-20 odstotkov, kar pomeni, da za svoje delovanje porabi 20 odstotkov manj energije, kot znaša standard za razred A.

homechef2.jpg

Tudi pralni stroji in sušilniki nove generacije

Inovativna pečica HomeChef pa ni edina novost, ki jo bodo v Gorenju Slovenija letos ponudili svojim kupcem. Še pred poletjem bodo na voljo tudi pralni stroji in sušilniki nove generacije, ki so bili premierno predstavljeni na sejmu IFA 2011 in se zahvaljujoč številnim inovativnim funkcijam ter izboljšavam prištevajo med najbolj tehnično dovršene aparate na trgu. Kljub izredno močni konkurenci je Gorenje v Sloveniji še vedno vodilna blagovna znamka gospodinjskih aparatov, ki ji kupci zaupajo.