Ne glede na to, ali uberete bolj subtilen ali drznejši pristop, boste s kombiniranjem različnih vrst in/ali barv kovin dosegli kraljevski ambient. V enem prostoru lahko na primer združite ročaje in armature iz kroma ter bronaste kljuke na vratih, ali pa v celoto povežite preveliko bakreno svetilko in srebrno kovinsko klubsko mizico.

mesanje_razlicnih_kovin_v_eni_sobi_b.jpg

Kako lahko spojite različne kovine?

V prostor dodajte nekaj sijaja, tako da denimo strop obložite s ploščami iz medenine ali pa preprosto s tapetami, na katerih je narisan kovinski vzorec, ki je po možnosti kombinacija srebrne in bronaste ali medenine. Pričarali boste nepričakovani odmerek glamurja, ki bo območje nad sivo posteljnino in srebrno preprogo naredil zanimivejše. Medenino mešajte s srebrnimi elementi, kot so stoli s kovinskimi nogami ali srebrno obarvanim motivom. Žameten stol modrosrebrne barve, ki se na videz sveti, kombinirajte z nežno sivimi barvami sten in oblazinjenim pohištvom v bronastem odtenku. Zraven dodajte ogledalo z atraktivnim bronastim okvirjem in svetleče okrasne blazine v isti bronasti barvi.

mixed_metals_via_pinterest.jpg

Velika polirana svetilka iz bakra se odlično poda nad mizo v jedilnico, še posebno, če za kontrast izberete stole in/ali jedilno mizo z nogami iz kroma. V kuhinji pa lahko recimo združite gladke bakrene svetilke in temno kovino, ki bo lepo dopolnila podobo lesenih kuhinjskih omaric. V primeru, da želite v sobo vnesti malo več barve in sonca, se odločite za zlate dodatke in elemente notranje opreme, ki jih krasi zlat motiv. Zraven umestite srebrne (dekorativne) predmete, stene pa prebarvajte v nežno siv odtenek. Bodite pozorni tudi na podrobnosti – zlati okvirji, ročaji in koš za smeti so denimo prava izbira za kopalnico s srebrno obarvanimi kovinskimi stenami.

mesanje_razlicnih_kovin_v_eni_sobi.jpg

Na kaj morate paziti?

Če izberete manjše število kovinskih elementov, vendar so ti izdelani iz treh ali več različnih kovin, vam priporočamo kombinacijo zlata, medenine, srebra in črnega kovanega železa. Ostali prostor naj bo zato opremljen bolj nevtralno (po tleh položite preprogo iz morske trave, stene pustite bele ali sive), bolj vpadljiva je lahko le sedežna garnitura v dnevni sobi, ki naj bo rdeče barve. Izredno izvirno je tudi (na videz) kovinsko pohištvo s srebrnim leskom, zraven katerega mešajte različne kovinske materiale v srebrni niansi. Mešanici dodajte še nekaj enobarvnega krzna – bela plišasta preproga bo na primer vnesla nekaj več mehkobe.

Več idej za mešanje različnih kovin v enem prostoru pa poiščite v naši fotogaleriji.