Jedilnica z mizo in s stoli je takoj ob vstopu v prostor. Večkrat se nas zbere večje število in tedaj se res stiskamo ob mizi. V kuhinji bi potrebovala visok hladilnik, visoko omaro za hrano, daljšo delovno površino poleg kuhališča s pečico in pomivalno korito. Pričakujem vašo idejo in se vam že vnaprej zahvaljujem! Maša z Jesenic

Odgovor: Idejno rešitev prenove vaše kuhinje in jedilnice sem narisala povsem drugače od obstoječe situacije. Z nekoliko več instalacijskih del premaknite kuhinjo v sedanjo jedilnico in pridobili boste dovolj prostora za vse želene kuhinjske elemente. Še za vrati lahko umestite visoke omare za hrano, le globina naj bo prava.

Delovni pult je v mojem predlogu pred velikim oknom, kar je za delo v kuhinji naravnost odlično. Jedilno mizo s klopjo in stoli pa namestite v današnji kuhinji in res vam ne bo neudobno. Jedilnica hkrati ne bo prehodni prostor in v miru boste lahko posedeli ob mizi. Predlog se sicer res močno razlikuje od obstoječega stanja, vendar menim, da je zelo funkcionalen.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.