Podrta drevesa so prizadela številne bivalne objekte, železnice in ceste, izpad električne energije pa skoraj celotno notranjsko-kraško območje. Katastrofalne posledice na Notranjskem rešujejo številni pripadniki državne civilne zaščite in gasilci, na terenu pa so tudi številni vzdrževalci omrežij ter cestne in železniške infrastrukture.

Družba Unicommerce iz Logatca, ki na slovenskem trgu zastopa nemškega proizvajalca motornih naprav Andreas Stihl AG & Co. KG, je reševalcem priskrbela pomoč z donacijo motornih žag in motornih višinskih obrezovalnikov vej. Tako je v ponedeljek, 3. februarja, Gasilski brigadi Logatec predala štiri motorne žage in višinski obrezovalnik Stihl, gasilci pa so se razveselili tudi posebnih jeklenih hlačnic za zaščito nog pred vrezi. Družba Unicommerce jim je predala tudi pogonsko gorivo, da bodo čim bolje in čim hitreje lahko od sveta odrezanim domačinom na Notranjskem ponudili ustrezno pomoč.

stihl_donac1.jpg

V družbi Unicommerce so ob spremljanju televizijskih posnetkov iz Postojne opazili, da so se predstavniki vojske, ki je prihitela na pomoč, odstranjevanja podrtih dreves lotevali kar z ročnimi lok žagami. Vodstvo družbe je zato takoj za pomoč zaprosilo nemško podjetje Andreas Stihl, ki se je na prošnjo nemudoma odzvalo in že 4. februarja Centru RS za zaščito in reševanje podarilo deset motornih žag in pet motornih višinskih obvejevalnikov Stihl v skupni vrednosti 12.000 evrov.

Donacijo je v imenu Centra RS za zaščito in reševanje prevzel Franc Šajn, izdelke pa mu je na sedežu podjetja Unicommerce v Logatcu predala izvršna direktorica Marijana Dajčman. V družbi Unicommerce so poudarili, da si želijo, da bi jim bili ob tej veliki naravni nesreči izdelki Stihl v izdatno pomoč pri odpravljanju posledic žledu na širšem notranjskem območju.