Vsekakor naj ima dnevna soba posebej dostop iz predsobe, ker bi bilo nepraktično edini prehod v dnevno sobo narediti samo prek kuhinje. Tako boste pač nekoliko bolj »na prepihu«. Res je, da kadar situacija to dopušča, predlagam vedno čim manj prehodnih poti, a v tem primeru to ne bi bilo smiselno. Seveda predlagam vrata s steklenim polnilom.

Kaj še lahko storite?

V dnevni sobi se ponuja kot nalašč za to ustvarjen kotiček, v katerem je prostor za večji sedežni kot v obliki črke L. V drugem prostoru je smiselno postaviti večjo jedilno mizo s kredenco za hrambo kozarcev in pribora, sicer pa bi na vašem mestu preostale kote zapolnila samo s sobnimi drevesi. V kuhinji imate idealno možnost za delni kuhinjski otok, kamor bi na vašem mestu vgradila kuhalno ploščo.

Predsoba ni prostor, kjer bi se zadrževali dalj časa, zato je ni smiselno zapolnjevati z dodatnim pohištvom, ne glede na to, kako velika je. Bi pa na vašem mestu v kot postavila manjšo zofo, ki je tudi praktična, ob drugo steno še kakšno omarico z nadgradnjo ogledala. Lahko pa tako velik prostor bistveno vsebinsko popravite z uporabo zanimivih tal (na primer posebnega vzorca) in seveda z dekorativno stropno svetilko na sredini stropa.

Darja Hughes, univ. dipl. design.

www.design-hughes.si