Razvoj pomivalnih strojev je, posebno še odkar gre za popolnoma vgradne aparate, vedno bolj zahteven. Predstavljajte si, da ste navzven omejeni s tipsko velikostjo, v kateri pa morate upoštevati še okrasne dele. Vrata so v bistvu del kuhinje, zato omejujejo globino stroja, ker zahtevajo skoraj dva centimetra debeline, poleg tega pa sistem za pritrjevanje in spodnje okrasne letve omejujejo razvoj odpiranja vrat.

Pomivalni stroj Gorenje+ z modelno oznako GDV652XL zmore pomiti 196 kosov posode naenkrat. V Gorenju trdijo, da je to trenutno največja možna količina hkrati pomite posode v domači kuhinji. In kako jim je uspelo, čeprav stroj meri standardnih 59,6 × 86 × 55 centimetrov? Pravijo, da predvsem zaradi prostorne notranjosti stroja, ki v višino meri 86 cm. Zasluge gredo tudi povsem novi ureditvi, imenovani Settings+, ki s tremi košarami in modro razporejenimi brizgalnimi ročicami zagotavlja učinkovitejše pomivanje.

Stroj sodi v energijski razred A+, ponuja pa še ventilatorsko sušenje Dry+, trinivojski sistem prilagajanja košar Flex+ z nastavljivo zgornjo košaro, delni Aqua Stop, tipalo čistosti vode, skriti grelec, samočistilni filter, nastavek za daljši pribor in možnost premika začetka pomivanja do 24 ur.