Kako deluje na videz neobičajen koktajl programov, bodo lahko začutili vsi, ki se bodo udeležili informativnega dne. Informativni dan SGLŠ Postojna je doslej prepričal že mnoge, da je vredno napitek časa, med petnajstim in devetnajstim letom spiti v SGLŠ Postojna.

sola1.jpg

Obiskovalci bodo začutili drugačnost šole

Obiskovalec informativnega dne, ki se začne v avli dijaškega in študentskega doma – mimogrede, obnovljena avla je leta 2013 prejela prestižni naziv interjer leta – bo že s prvim dihom začutil drugačnost šole, ki kvalitetno strokovno izobraževanje, potrjeno na strokovnih tekmovanjih doma in v tujini, spaja z razumevanjem mladostnikove duše in iskanja njegove poti v svet odraslosti.

Prvi vtis daje fasada, ki skriva še bogatejšo vsebino – obiskovalci se bodo v nadaljevanju informativnega dne srečali z močnimi koreninami tradicije izobraževanja v tej hiši. Seznanili se bodo z bogato, tudi vrhunsko tehnologijo strojev in opreme, ki jo udeleženci izobraževanja uporabljajo pri praktičnem pouku pod vodstvom vrhunskih strokovnjakov – učiteljev SGLŠ Postojna.

sola2.jpg

Kakovostno izobraževanje s pestrimi obšolskimi dejavnostmi

SGLŠ Posojna ponuja visokokakovostno strokovno in poklicno izobraževanje, ki ga z veliko mero posluha za obdobje odraščanja dopolnjuje s klasičnimi obšolskimi dejavnostmi, ki jih ponujajo tudi druge šole, pa tudi z dejavnostmi, ki se jih druge šole zaradi tankega ledu marginalnosti skorajda ne lotijo. Tako se dijaki SGLŠ Postojna lahko učijo tudi igranja bridža z svetovno mladinsko podprvakinjo, igrajo tarok s sivimi panterji ali pa na primer rišejo grafite, ki so bili opaženi tudi že na Adidasovem natečaju. Ne verjamete? Pridite in se prepričajte!