Še imate čas, da iz vaših najljubših digitalnih posnetkov, na katerih ste skupaj z vašo drago ali dragim, daste izdelati fotografije. Nato jih prepognite v obliko srca (kot vidite na fotografiji zgoraj) in jih nanizajte na vrvico, to pa obesite na vrata ali steno. Nevsiljiva in elegantna, toda učinkovita dekoracija.

valentin1.jpg

Ljubek venček iz vejic

Naredite majhen venček in ga obesite na vrata. Uporabite lahko olivne veje kot na fotografiji, ali pa katere koli vejice, ki jih najdete v vrtu (trta, rožmarin, bršljan itd.), ki jih ukrivite v obliko srca. Na venček pritrdite mah, cvetlice, srčke ali drugo okrasje ter ga s pentljo obesite na želeno mesto.

valentin2.jpg

Ročno poslikani lončki

Še en preprost projekt so ročno poslikani lončki. Za valentinovo lahko nanje narišete srčke, napišete »ljubezen« ali pa ljubeče sporočilo. Vse, kar potrebujete, je barva za keramiko, ki jo najdete v trgovini s pripomočki za hobije. Sledite navodilom za uporabo barve, da je obstojna med pranjem.

valentin3.jpg

Pobarvani stekleni kozarci

Pobarvani stekleni kozarci so vedno lepi in prav gotovo jih lahko uporabite tudi za praznovanje dneva zaljubljencev. Izberite barvo, ki vam je všeč, kozarce prebarvajte ter jih pustite, da se posušijo. Uporabite jih lahko kot vaze za cvetlice, ki jih boste postavili na praznično mizo, ali zgolj kot okrasne dodatke.

valentin4.jpg

Srce iz volne ali preje

Eno izmed najlažjih ročnih del za valentinovo je prepleteno srce, ki ga naredimo iz preje. Vzemite trd karton ali furnirjevo ploščo ter vanju s pomočjo modela vdenite bucike ali žebljičke. Nato križno napeljite prejo ali volno (lahko večkrat), da nastane oblika srca. Okrasek lahko tudi uokvirite.

valentin5.jpg

Okrašeni podstavki za kozarce

Še ena ideja za ljubko in praktično okrasitev mize, ob kateri boste s svojim najdražjim ali najdražjo praznovali praznik zaljubljenih – podstavki za kozarce z valentinovimi motivi. Uporabite lahko preproste kozarce iz plute, ki jih že imate doma. S samolepilnim trakom ali vinilom naredite predlogo in z njeno pomočjo pobarvajte podstavke z izbranimi motivi.

Še več idej za okrasitev doma ob prazniku zaljubljencev pa poiščite v naši fotogaleriji.