Po mesecih iskanja je mladi par našel in kupil manjše prosto zemljišče na prijetni lokaciji v kotu ulice, ki na vzhodni strani ponuja enkraten razgled na tamkajšnje jezero Washington. Na zemljišču je najprej stala starejša zgradba, vendar je lastnika zaradi dobrega stanja obstoječih temeljev objekta nista želela porušiti, temveč sta želela na teh temeljih zgraditi novo hišo.

moderna_hisa_v_seattlu_2.jpg

Del starega objekta je vključen v dizajn novega

Zaradi tega so arhitekti del stare stavbe vključili v dizajn novega doma, s čimer so ustvarili edinstven načrt prostorov, ki elegantno združuje sodobne poteze s starimi. Dvonadstropna hiša ima v pritličju nameščene tri spalnice, v zgornjem nadstropju pa so zgrajene dnevna soba, medijska soba, jedilnica in kuhinja.

moderna_hisa_v_seattlu_3.jpg

Zgornja etaža z javnimi prostori je orientirana na južno stran, kjer prostori ujamejo veliko naravne svetlobe in markanten razgled na okolico. Zunaj zgradbe je zasnovno tudi zunanje stopnišče, ki omogoča dostop do terase na vrhu strehe. Strešna terasa je sicer dobro skrita, tako da zagotavlja zasebno pribežališče in prostor za sprostitev.

Več posnetkov čudovite ameriške hiše v Seattlu pa si lahko ogledate še v naši galeriji.