Po starodavnih načelih feng šuja ostri robovi v prostoru kalijo mir in onemogočajo nemoten pretok energije. Ostri robovi torej preprečujejo, da energija steče skozi cel prostor, zato je idealno, da se odločite za pohištvo z mehko zaobljenimi robovi, ki bo poskrbelo za pozitiven pretok energije.

sklikkk.jpg

Zaobljene oblike budijo pozitivna čustva

Zaobljene oblike pohištva naj bi v človeku prebudile pozitivna čustva, so dokazale tudi opravljene raziskave, ki so pokazale številne pozitivne lastnosti, ki jih ima takšno pohištvo na čustva človeka. Prostori s takšnim pohištvom naj bi v ljudeh zbudili dobro voljo, pomirjenost, oseba pa naj bi se tudi lažje sprostila. Sobe z ostrimi pravokotnimi oblikami pa naj bi po drugi strani zbudile neprijetna čustva in motile koncentracijo.

Žive barve za veselje, sprostitev in udobje

Znano je tudi, da barve vplivajo na razpoloženje in emocije ljudi. Črnobelo opremljen prostor bo denimo drugače vplival na čustva kot prostor, napolnjen z živahnimi barvnimi odtenki, so ugotovili v neki obširni raziskavi. Črnobela kombinacija bo tako izzvala občutek utrujenosti, dolgočasja in odpora do stvari, medtem ko živahne barve povzročajo občutke sreče, sproščenosti in udobja.

6_eileen_kathryn_boyd_xlg.jpg

Za sprostitev in pozitivna čustva

Načela feng šuja in rezultate raziskav je zato priporočljivo upoštevati, saj boste v svojem domu lažje ustvarili sproščujoče in prijetno vzdušje. Odločite se za pohištvo z zaobljenimi robovi, ki bo mehko za sedenje, in vesele živahne barve. Z malo načrtovanja boste kreirali prostor, ki vas bo razbremenil vsakodnevnega stresa iz okolja in domovanje preoblikoval v osebno oazo miru in zadovoljstva. In to je točno to, kar potrebujete, kajne?