Zaradi obsežnosti vajinega projekta sem se tokrat odločila rešiti le en del načrta, ki sta ga poslala.

Prva sprememba, ki jo na vsak način predlagam, je zazidava enega od vhodov v dnevno sobo s hodnika. Ker sta odprtini druga ob drugi, ne vidim pravega smisla v uporabi obeh. Med drugim to pomeni tudi veliko izgubo prostora v dnevni sobi, ker desni kot ostane v uporabi kot prehodni prostor.

Strinjam se z vašo idejo glede povezave balkona in kuhinje z namenom pridobitve enega samega, a večjega prostora. Kuhinjski blok se bo lepo podal ob obe stani, ker je prostora dovolj, pa bi na vašem mestu v sredini umestila še manjši otok s kuhalno ploščo. Med otokom in elementi je od 85 cm do 90 cm gibalnega prostora. Zaradi boljšega izkoristka prostora predlagam ob zunanji steni uporabo klopi.

Ker je balkon precej dolg, je smiselno, da ga nekoliko skrajšate (z dodatno pozidavo ob zidu), tako da bo na novo umeščena kredenca poravnana z linijo elementov.
Prehod med dnevno sobo in kuhinjskim delom bi na vašem mestu bolj odprla, tako da bi pridobili odprtino v izmeri 180 cm. S predlaganimi gradbenimi spremembami v dnevni sobi boste tako pridobili dve ločeni uporabni enoti, na eni strani je prostor za večjo sedežno garnituro, manjšo mizico in namizno svetilko. Ker je soba dimenzijsko nekoliko večja, za boljšo vsebinsko in funkcionalno zapolnitev druge strani poleg standardne omarice s TV-zaslonom predlagam tudi nekoliko večji počivalnik s talno svetilko in večjo sobno rastlino ob panoramskem oknu.

Darja Hughes, univ.dipl.design in Rick H. Hughes, u.d.i.a.