Slavnostna podelitev nagrad je potekala v začetku julija v Essnu, udeležili pa so se je tudi Gorenjevi oblikovalci Lidija Pritržnik, Borut Keržič in Matevž Popič, ki so se podpisali pod dizajn obeh izdelkov. Ob vrnitvi iz Essna jim je čestital tudi predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac.

Gorenjevi aparati ponovno med najbolje oblikovanimi

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac: "Panoga gospodinjskih aparatov je zrela panoga, kjer ponudba presega povpraševanje. Za podjetje naše velikosti, ki konkurira največjim igralcem, je zato toliko bolj pomembno, da smo drugačni. V Gorenju že vrsto let to drugačnost, razlikovalnost blagovne znamke gradimo skozi vrhunsko oblikovanje. Oblikovalske nagrade red dot so zagotovo eden izmed dokazov, da smo pri tem uspešni."

1_lidija_pritrznik_borut_kerzic_matevz_popic_red_dot_awards_2012.jpg

Oblikovalci Gorenje Design Studia ponosni na prestižno priznanje

Pralni stroj Gorenje SensoCARE s pametno tehnologijo SensorIQ ter napredno indukcijsko kuhališče s senzorskim nadzorom Gorenje IQcook sta rezultat Gorenjevega lastnega razvoja, oblikovali pa so ju v hišnem oblikovalskem studiu Gorenje design studio (GDS). Kreativna direktorica v GDS Lidija Pritržnik, ki skupaj s širšo ekipo sodelavcev skrbi, da so Gorenjevi gospodinjski aparati oblikovalsko dovršeni, je z doseženim na natečaju red dot zadovoljna: "Mednarodna strokovna priznanja potrjujejo, da so naše izkušnje, strokovnost in kreativnost cenjeni ne le doma, temveč tudi v tujini. Motivira nas, da sodelujemo pri nastanku izdelkov, ki prispevajo k boljšemu življenju, razvoju družbe in skrbi za okolje. Zaposleni v GDS si bomo k temu prizadevali še naprej."

Skupina Gorenje je večkratni prejemnik nagrad red dot za gospodinjske aparate pod blagovnimi znamkami Gorenje, Asko in Atag. Letos je nagrado prejela še za dve kuhinjski napi blagovne znamke Atag, s katero je prisotna predvsem v državah Beneluksa.