Namestitev ograje

Ograjo lahko na teraso namestite, ko jo dokončate, ali pa se njenega načrtovanja lotite že ob začetku gradnje. Ena od možnosti je, da ograjo namestite oziroma pritrdite na terasaste nosilce. Tiste v kotu in še na vsakih nekaj decimetrov "potegnite" do želene višine ograje, nato pa na podest namestite preostale stebričke ali elementno ograjo, kakršno ste si pač zamislili. Na ta način bo ograja delovalo veliko bolj povezana s samim podestom.

cable_deck_railings.jpg

Zgornji del

Zgornji del ograje je po navadi izdelan iz horizontalnih na vrh stebričkov položenih "tirnic". Te vam lahko služijo kot naslon ali oprijemalo, ob izbiri širše verzije pa tudi kot prostor za razstavo vam ljubih predmetov ali rastlin. Če v ograjo ne želite zabijati žebljev, v njeno dno zvrtajte dovolj velike luknje in jo nataknite na stebričke.

Spodnji del

Spodnji del ni nujno potreben element ograje, jo pa dodatno učvrsti. Če ga želite imeti, "tirnice" vodoravno položite na stebričke, tako da jih pribijete nanje malce nad podestom, ali pa jih pobrusite, tako da se bodo prilegle okoli stebričkov.

20091124_24.jpg

Učvrstitev ograje od spodaj

Ograjo lahko učvrstite tudi od spodaj. To je sicer veliko težje in bolj zapleteno od zgoraj opisanih postopkov. Pazljivo izmerite vsa mesta, nato pa "tirnice" pod podestom pribijte ali privijte, da zaobjamejo vse stebričke.