Belina vsepovsod

Po vsem stanovanju so stene, tla in stropi beli. Izjema je le kopalnica (ta je v sivem) in majhna predsoba (tu so tla črna, na desni strani je svetlo rjava polkrožna miza iz lesa, na levi strani pa je velika od tal do stropa segajoča omara črne barve).

bright_studio_apartment_sweden3.jpg

Bleščeča tla so namerno izbrana, saj je lastnik želel svetel in sijoč videz. V stanovanju je zares samo nujno potrebno pohištvo. V spalnici, v katero se pride po snažno belih zavitih stopnicah (pod njimi je prostor našel kakopak bel klavir), so tako samo postelja, gugalnik, dve prozorni nočni omarici z namiznima svetilkama in s črnim okvirjem uokvirjena črnobela fotografija. Svetlobo spalnici dajejo v steno vgrajena okna, ki gledajo na stanovanje. Zastreti se jih da z belimi zavesami.

bright_studio_apartment_sweden1.jpg

Tudi sicer je pohištvo v nevtralnih barvah, nekaj barve je le v domači pisarni, ki leži ob dnevni sobi. Steno namreč krasi velika črka C rdeče barve, enake barve je tudi predalnik na koleščkih, pisarniški stol pa je rdečerjav. V spodnjem prostoru so sicer vsi dnevni prostori: bela kuhinja, dnevna soba z dvema naslanjačema, oblazinjenima v temno rjavi barvi, in jedilnica s tremi različnimi stoli v drap, beli in črni barvi. Stene krasijo slike in ogledalo s črnim okvirjem. Zahvaljujoč velikim oknom, v stanovanje pride veliko naravne svetlobe, v stiku z velikimi belimi površinami pa je učinek izvrsten, zelo pomirjujoč in vabeč. Drugo vprašanje pa je, koliko dela je potrebno, da tak tudi ostane.

Več fotografij tega sodobnega švedskega stanovanja pa si oglejte tukaj.