Prostore opremite v živahnem bohemskem stilu, ki vam ponuja odlično priložnost, da pokažete svoje umetniške sposobnosti. Sledite spodaj navedenim smernicam in v nekaj preprostih korakih kreirajte prostore v omenjenem slogu! Priporočamo vam, da začnete z okraševanjem zidov – izberite bogate (pol)sijoče barve v bohemskih odtenkih, kot so rjavi, temno rdeči, zlati in vijolični toni. Izognite se uporabi pretirano živahnih in prenežnih pastelnih barv.

Kakšno pohištvo potrebujete?

Ko ste dokončali z dekoracijo zidov, premišljeno izberite zanimive kose pohištva. Priporočamo vam, da se odločite za velike lesene kose pohištva, ki so tudi bogato okrašeni z zaobljenimi črtami in vzorci, denimo velik bohemski predalnik, omaro ali atraktivno posteljno vzglavje. Zraven v prostor dodajte tudi oblazinjeno pohištvo, na primer velik naslonjač ali zofo, klop ali oblazinjen stol, na katerem se prepletajo umetniški motivi in vzorci. Zelo bohemsko deluje tudi pohištvo, izdelano v vintage slogu, še posebno elementi iz temno obarvanega mahagonija. Temne naj bodo tudi talne obloge.

suzy_q_better_decorating_bible_blog_ideas_living_room_library_bohemian_style_how_to_olive_green.jpg

Kakšne tkanine uporabiti?

Temno pohištvo in sijoče stene naj bodo v kontrastu z izbranim tekstilom. Svetujemo vam, da za dekoracijo izberete sofisticirane oblike in razkošne tekstilne materiale, denimo čipke in saten. Iz čipkastega satena naj bodo zavese, okrasne blazine, sedalne blazine, posteljna pregrinjala in ne nazadnje preproge. Poleg tega izberite tudi polprosojne tkanine in jih uporabite za namizni prt, pregrinjala, okrasitev oken in drugo. Posezite po romantičnih barvah, kot so temno rožnati, kremni, beli, bež, zlati in srebrni odtenki.

1_living_room_bohemian_dan_duchars_lounge_rt_article_banner_img.jpg

Osvetlitev in podrobnosti

Bohemsko vzdušje pričarajte s hladno razsvetljavo. Izognite se uporabi (pre)svetlih svetil, ampak raje namestite več svetil z bolj medlo svetlobo. Namesto svetil v čim večji meri uporabljajte kar sveče, ki poskrbijo za meditativno ozračje. Končno podobo dokončajte s pravimi poudarki, kot so ogledala z zlatim ali srebrnim okvirjem, zlato obarvani svečniki, starinske knjige in majhne lesene šatulje za nakit. V prostor ne pozabite dodati še pridih življenja, zato vanj prinesite prikupne sobne rastline.

Več namigov za opremljanje prostorov v bohemskem slogu pa si oglejte v fotogaleriji.