Lestev je lahko odličen dodatek v kopalnici. Samo naslonite jo na steno in jo uporabljajte kot nosilec za brisače. Deluje kot nepričakovan detajl, hkrati pa služi določenemu namenu. Visoka lestev naredi kopalniški prostor na videz večji. Lestev vam tudi pomaga, da dosežete predmete v višje postavljenih omaricah, s čimer prihranite prostor. Izberite lestev v živahni barvi, da v kopalnici izstopa, če pa niste pristaš izrazitih barv, se odločite za nevtralno barvo, ki se sklada z drugo opremo.

lader1.jpg

Kot pripomoček in okrasni dodatek

Tudi v kuhinji je lestev koristen pripomoček, če jo prislonimo na steno ali ob kuhinjske elemente. Z njeno pomočjo dosežemo visoke omare ali pa jo podobno kot v kopalnici uporabljamo za obešanje kuhinjskih krp. Lahko pa služi celo kot poličnik za shranjevanje košaric ali škatel za shranjevanje pripomočkov, če jo obesimo s stropa. Ker ne zavzame veliko prostora, sploh pa ne toliko kot običajna omara s policami, je kuhinja še vedno zračna in odprta ter prehodna. Barvo lestve uskladite z drugimi pohištvenimi elementi.

Lestev je nadvse uporabna v domači pisarni in knjižnici. Če imate visoke knjižne omare, ki segajo povsem do stropa, tako ali tako potrebujete nekaj, na kar lahko stopite, da dosežete knjige. Lestev je v tem primeru idealna, ker ne terja dodatnega prostora. Še bolje je, če jo je mogoče premikati po vodilih vzdolž omare. Če postavite dve lestvi skupaj, lahko sestavite stensko enoto s policami za odlaganje drobnarij ali okrasnih predmetov. To je sicer nekoliko nenavaden dizajn, toda odlična ideja za opremo domače pisarne, prav tako pa tudi za dekoracijo dnevnega prostora.

lader2.jpg

Tudi namesto polic za odlaganje

Če je jedilnica združena z dnevno sobo v enem odprtem prostoru, v dnevni sobi pa že imate lestev kot dekorativni element, jo lahko vključite tudi v opremo jedilnice. Na primer: preprosta ozka kovinska lestev se odlično sklada z industrijskim dizajnom visečih svetilk nad jedilno mizo. Lestev lahko služi tudi kot improvizirana zbirka polic zgolj kot okrasni element ali pa prostor za odlaganje. Združite jo z rustikalno dekoracijo in dodatki za bolj avtentičen videz.

Seveda pa je še več prostoru v domu, kjer je lestev nadvse uporabna in je hkrati okrasni dodatek, na primer v predsobi ali utilitiju. Tu jo lahko odlično izkoristite za dostop do višjih omar ali polic ter tako prihranite dragocen prostor v majhnih prostorih.

Oglejte si z nami nekaj načinov za uporabo lestve v notranji opremi v fotogaleriji.