Staro hišo so tako arhitekti posodobili in jo podaljšali z atraktivnim objektom v obliki oblaka. Nastala je nova stanovanjska zgradba, ki je zasnovana v treh delih. Nov dizajn omogoča zaporedje različnih in nepričakovanih elementov, ki so razporejeni po celem domovanju v elegantno celoto.

Originalno hišo so dopolnili z nenavadno konsktrukcijo

S sprednje vhodne strani je hiša videti kot običajna pritlična hiška preproste geometrijske oblike, ki se povsem zlije z mestno okolico in sosednjimi zgradbami. Bivalni prostori v tem delu objekta so obdržali originalno betonsko strukturo: sobe z belimi stenami in črnimi vrati so opremljene moderno, s kančkom nostalgije. Prostori se lepo ujamejo s preprogo na hodniku, ki jo krasijo cvetlični vzorci. Iz hodnika lahko stanovalci vstopijo tudi v sodobno kuhinjo.

hisa_v_obliki_oblaka_10.jpg

Kuhinja s pohištvom in stenami v rdeči barvi na prvi pogled še najbolj spominja na zložljivo škatlo. Kuhinja predstavlja središče cele hiše in deluje kot most, ki povezuje stari del z novim podaljškom. Zadnji del objekta zraven kuhinje pa zaznamuje nepričakovana oblika na novo zgrajenega podaljška, ki daje vtis oblaka. Igriva oblika je dobro vidna s terase in vrta, na katerem je zgrajen tudi velik bazen. Nova betonska konstrukcija v obliki oblaka je obložena z lesenimi deskami, stene pa so steklene in brez okvirjev.

hisa_v_obliki_oblaka_8.jpg

Več posnetkov te enkratne hiše z imenom Oblak pa si oglejte v fotogaleriji.