Zaradi tega je izredno pomembno, da manjše vrtno orodje enkrat za vselej organizirate in poiščete ustrezen prostor, kamor ga boste lahko po vsaki uporabi odložili. Tako nikoli več ne boste brezglavo iskali tisto, kar trenutno potrebujete.

Okoli majhnega soda ali vedra ovijte pas za orodje

Približno dvajsetlitrski sod (ali vedro) vam lahko služi za različne namene, na primer za zbiranje deževnice na vrtu, med drugim pa lahko okoli njega ovijete tudi pas za orodje, ki ste ga prvotno uporabljali za razna gradbena dela in popravila v domu. Namesto da pas za orodje ovijete okoli svojega pasu, ga ovijte okoli ravno prav velikega soda, v žepe za shranjevanje pa vtaknite vrtno orodje, kot so škarje za obrezovanje, vrtnarski nož, majhna motika in drugi pripomočki za sajenje oziroma vzdrževanje vrta.

shranjevanje_manjsega_vrtnega_orodja.jpg

Orodje shranite v zavese z žepi ali prostor za shranjevanje čevljev

Majhno orodje lahko shranite tudi v posebne žepe, ki so nameščeni na plastični zavesi, prvotno uporabljeni v kopalnici ali za odlaganje copatov. Prozorno zaveso z žepi, v katere lahko pospravite drobne reči, pritrdite na hrbtno stran vrat vrtne lope ali garaže. Po drugi strani pa lahko za hrambo vrtnega orodja uporabite tudi manjšo omarico za shranjevanje čevljev, ki jo postavite v vrtno lopo ali bližino vrta.

shranjevanje_manjsega_vrtnega_orodja_2.jpg

Izkoristite vedro, v katerem shranjujete pripomočke za čiščenje

Uporabite lahko tudi vedro, v katerega odlagate sredstva za čiščenje doma. Vedro je namreč običajno razdeljeno na več manjših predalčkov, kamor zlahka shranite manjše ročno orodje. Če želite bolje organizirate prostor v lopi ali garaži, pa izberite običajen predpasnik, ki ste ga med čiščenjem uporabljali za odlaganje čistilnih sredstev – predpasnik z žepi namestite na vrata ali pa ga obesite na steno.