Arhitekti Kombinata so projekt načrtovali in izvedli v letih od 2009 do 2011. Hiša, ki ima 247 kvadratnih metrov površine, stoji odmaknjena od ceste na prej nepozidanem travniku med stanovanjskimi hišami in gozdno mejo.

mj1.jpg

Z dodanimi okni ob strehi več svetlobe

Zasebni naročnik je želel sodobno hišo s prostornim in svetlim dnevnim prostorom, toda zaradi razgleda in konfiguracije terena so panoramska okna vzdolž dnevne sobe in kuhinje obrnjena v dolino, torej na severozahod. To pomeni, da bi bivalni prostori dobili le malo jutranje sončne svetlobe, zato so arhitekti dodali niz oken ob robu strehe, ki osvetljujejo dnevno sobo, predprostor in kopalnico tudi dopoldne.

Hiša MJ ima na željo naročnika prefabricirano leseno skeletno konstrukcijo, ki jo prekriva macesnova fasada.Z rahlim zamikom nivojev se  prilagaja terenu, hkrati pa je razdeljena na bivalni in spalni del. Hiša tako nima hodnikov, kar pomeni, da je izkoriščena skoraj vsa njena površina. V sobe se vstopa s podesta, ki je del dnevnega prostora.

mj15.jpg

V brežino vkopana garaža

Garaža z nadstreškom je ločena od hiše in stoji tik ob cesti. Vkopana je v brežino, tako da ne ovira razgleda iz hiše na dolino, njeno streho prekriva rastlinje. Sledi lesenega opaža na vidni betonski konstrukciji vzpostavljajo dialog med garažo in hišo.

Več fotografij hiše MJ si lahko ogledate v naši fotogaleriji.