Sodobna zgradba je zgrajena na strmem zemljišču, od koder se odpre čudovit razgled na urbano okolico in bližnje gozdove, saj hiša stoji na obrobju mesta. Zasnovana je kot ukrivljena raztegnjena oblika z ravno streho. Neraven naklon parcele so arhitekti dobro izkoristili, saj so ga uporabili za optimalno načrtovanje stanovanjskih enot.

vecstanovanjska_vila_v_zagrebu_3.jpg

V vsaki od treh etaž je nameščeno eno stanovanje

V vsakem od treh nadstropij objekta je namreč zgrajeno eno stanovanje z dostopom do terase ali balkona, vsako stanovanje pa je orientirano na drugo stran neba. Pisarniški prostor je lociran in oblikovan tako, da deluje neodvisno od stanovanjskega dela hiše. Na severni strani pa so arhitekti podstrešje potisnili nazaj, tako da je v boljšem odnosu s pritličjem, ki skupaj z znižanim predelom stavbe na strani zraven ulice hišo naredi vizualno nižjo in manj motečo za okolje.

vecstanovanjska_vila_v_zagrebu_6.jpg

Vse tri stanovanjske enote imajo dnevne prostore orientirane bodisi na južno bodisi na zahodno stran, kar omogoča neoviran pogled na naravo mimo okoliških zgradb. Bivalni prostori so prilagodljivi in polni drsnih vrat: ko stanovalci vrata v celoti odprejo, se lahko posamezni ločeni prostori povežejo v odprto celoto. Odprt načrt je mogoče enostavno spet razdeliti na več sob tako, da se drsna vrata ponovno zaprejo.

Več fotografij sodobne zagrebške vile pa lahko najdete v naši galeriji.