Posteljno vzglavje je osrednji element spalnice v slogu art deco, zato naj bo poudarjeno. Izberite vzglavje iz prešite tkanine, na primer žameta, usnja, velurja ali drugega razkošnega materiala, saj boste tako ustvarili prefinjen videz in povečali udobje postelje. Poleg tega lahko steno nad vzglavjem uporabite tudi za shranjevanje, če vgradite police, na katere ste postavili namizne svetilke in druge dekorativne predmete.

art_deco_spalnica_4.jpg

Barve in ogledala

Kohezivna barvna paleta bo v vašo spalnico vnesla nekaj romantike in še poudarila dizajn prostora. Zaradi tega izberite raje nevtralne tone, denimo bež barvo in zemeljske odtenke, ki bodo pomirili vaš um. Za piko na i dodajte tople barve, kot so rdeča, rumena in oranžna; če želite pričarati bolj sproščeno vzdušje, pa se odločite za hladne tone, kot so modri, zeleni in svetlo vijolični odtenki. V spalnico namestite tudi več ogledal s starinskimi okvirji.

art_deco_spalnica_3.jpg

Pohištvo

V art deco spalnici ne sme manjkati sofisticirana toaletna mizica z ogledalom. Pohištvo naj bo izdelano v art deco slogu, ki ga odlikujejo preprost dizajn in elegantni dekorativni dodatki. Omislite si pohištvo v rjavih zemeljskih tonih, prevladujejo pa naj materiali z neizrazitimi površinami, kot sta denimo velur in usnje, ki ustvarjata vtis očiščenosti teksture. Materiali z izrazito teksturo, kot jo ima denimo les bora, niso primerni, če želite posnemati omenjeni stil.

art_deco_spalnica_2.jpg

Strop in stene

Eno steno polepite s tapetami, ki jih krasi vzorec iz ukrivljenih okraskov, spirale ali preprost cvetlični motiv. Tako stene kot strop naj bodo okrašeni bolj minimalistično. Večjo pozornost namenite okraševanju stropa, ki pa še vedno ne sme preveč izstopati, da ne zasenči celotne spalnice. Na strop lahko recimo obesite očarljiv lestenec, vgradna LED-svetila ali pa večje dekorativne plošče preprostega dizajna.