Marles, ki ponuja montažne objekte visoke kakovosti, stavi na znanje in tradicijo, kakovost pa izpričuje tudi s pridobitvijo zahtevnih mednarodnih certifikatov. Njegova prednost je tudi ta, da sestavne dele hiš izdeluje po načelu industrijske proizvodnje, vse dele objektov izdela pod streho in ne na gradbišču, s čimer se izogne vremenskim nevšečnostim. Za jesen pa je pripravil tudi cenovno ugodno ponudbo.

Kakovost, znanje in tradicija

Mariborski Marles sodi med uveljavljene ponudnike na področju lesene gradnje v Sloveniji in v svetu. Po besedah direktorja Bogdana Božca so se na trgu uveljavili zaradi prepoznavne blagovne znamke, visoke kakovosti v povezavi s tradicijo in bogatimi izkušnjami. Krasi jih tudi zelo veliko znanja, ki so si ga pridobili v letih nastopanja na trgu. Za kupce njihovih objektov pa je pomembno, da ti zaradi dolge in bogate tradicije ter tudi v tujini prepoznavne Marlesove blagovne znamke dolgoročno ohranjajo svojo tržno vrednost.

Ustrezni certifikati

Kakovost svojih objektov v Marlesu podkrepljujejo tudi s pridobljenimi certifikati. Ob tem Bogdan Božac pravi, da varnost in kakovost svojih objektov priznani proizvajalci dokazujejo s CE-znakom oziroma evropskim tehničnim soglasjem. Marles je kot prvi med slovenskimi proizvajalci montažnih hiš pridobil evropsko tehnično soglasje, ki je temelj za označevanje hiš z znakom CE skladno z direktivo o gradbenih proizvodih EU. Za zdaj so tudi edini proizvajalec, ki je dobil evropsko tehnično soglasje pooblaščenega inštituta v tujini. S tem so dokazali, da so vodilni proizvajalec montažnih objektov, ki svoje standarde dokazuje in izpolnjuje pred mednarodnimi instituti, kjer je preverjanje tujih proizvajalcev izjemno strogo. Poleg tega ima Marles tudi dva certifikata za nizkoenergijsko in pasivno hišo, certifikat Inštituta Passivhaus iz Nemčije in švicarski certifikat MINERGIE. Pridobili so še številne nacionalne znake kakovosti, kot sta nemški U- in avstrijski UA-znak. Sogovornik ob tem poudarja, da mora posamezni proizvajalec tudi pri dejanski izpeljavi svojih objektov upoštevati postopke in materiale, na podlagi katerih si je pridobil certifikat.

Proizvodnja v celoti pod streho

V Marlesu tudi poudarjajo, da celotni montažni del objekta, skupaj s fasado in vgradnjo stavbnega pohištva, izdelajo v proizvodnji ob nadzorovanih klimatskih razmerah, kar zagotavlja kakovost ter vremensko neodvisen in hiter potek dela na gradbišču ter tudi optimalno odpornost objektov proti požaru, vetru in potresu. »Veliko ponudnikov montažnih objektov posamezne faze gradnje prenaša na gradbišče, s čimer je gradnja izpostavljena tveganju zaradi vremenskih in klimatskih razmer na gradbišču,« razlaga Božac.

md289_marles_2.jpg

Visoki standardi kvalitete

Pri montažni gradnji je tudi pomembno, da izvajalec svoje delo opravlja po vnaprej pripravljenih in računalniško narejenih tovarniških načrtih ter ob tem dosledno upošteva standarde industrijske proizvodnje. Ob tem mora imeti dejansko standardizirano proizvodnjo, pri kateri ni odmikov od vnaprej določenih materialov in delovnih procesov. Da bo gradnja tudi dejansko izpeljana do konca, pa jamči tudi finančna stabilnost Marlesa, ki zato uživa podporo domačih in tujih bank.

Marlesove ugodnosti

V Marlesu so skupaj s poslovnimi partnerji pripravili deset hiš TOP Marles po najugodnejših cenah, grajenih z najsodobnejšimi certificiranimi materiali priznanih evropskih proizvajalcev. Znižali so cene vgradnih materialov in podizvajalskih del, obdržali visoko kakovost in kupcem ponudili hiše na ključ za že od 890 evrov z vključenim DDV za kvadratni meter v visokoučinkovitem nizkoenergijskem razredu. Za kupce, ki v jesenski ponudbi deset hiš na ključ TOP Marles niso našli prave izbire, pa so v Marlesu pripravili pakete Marles za individualne hiše in tipske hiše iz svoje ponudbe. Pakete so poimenovali po obsegu ponudbe (S, M, L, XL in XXL), pri čemer z obsegom ponudbe raste tudi višina popusta. Paketi vključujejo gradnjo po fazi od zunaj dokončanega objekta, delnega ključa, ključa v roke do ekskluzivnega paketa XXL, ki vključuje med drugim visokokakovosten sistem prisilnega prezračevanja. Višina popusta pri individualni hiši pri paketu XXL znaša v tem primeru deset odstotkov vrednosti ponudbe in je primerljiva z vrednostjo strojnih inštalacij z najsodobnejšo toplotno črpalko vključno z izvedbo talnega gretja. Prihranek s popustom pri tej Marlesovi posebni ugodnosti tako lahko znaša tudi do 25.000 evrov.

http://www.marles.com