Namestite visečo svetilo

Z zamenjavo svetil bo vaš prostor videti popolnoma drugače. Kupite viseč lestenec in ga namestite pod strop. Preden se lotite dela, izklopite elektriko. Nato odstranite morebitno obstoječe svetilo in na njegovo mesto namestite novo. Sledite priloženim navodilom. Če jih ni ali pa tega niste posebno vešči, delo raje zaupajte strokovnjaku.

533_20th_08.jpg

Izdelajte klop

Imate veliko prijateljev oziroma sorodnikov? Se vedno, kadar jih povabite k sebi, soočite s problemom, kam jih posesti? Izdelajte novo klop. Najprej določite višino, dolžino, globino in širino klopi. Kupite iverne plošče in jih izrežite v želeni velikosti. Zatem jih skupaj pritrdite z žeblji, dodatno pa jih pritrdite še z vijaki. Klop prebarvajte in zaščitite pred vremenskimi vplivi. Za udobnejše sedenje nanjo položite nekaj sedalnih in okrasnih blazin. Tudi te lahko iz pene in blaga izdelate sami.

Namestite stropni ventilator

Vam je prevroče? Namestite stropni ventilator. Držite se navodil proizvajalca. Če na mestu, na katerega ga želite namestiti, nimate speljane elektrike, na pomoč pokličite električarja. Nikar ne bodite pogumni in se ne izpostavljajte nevarnosti.

ceiling_fan_carmel_valley.jpg

Stenska obroba

S stensko obrobo bo vaša soba dobila veliko bolj sofisticirano podobo. Pazite, da boste izbrali stil, ki se bo ujemal z vašo opremo prostora. Nato izmerite stene. Številko vedno zaokrožite navzgor, saj lahko odvečen material vedno izrežete. Obrobo razporedite po prostoru, nato pa jo prilepite ali privijte pod strop.

Osvetlite vrt

Da boste v svojem vrtu uživali tudi ponoči, ga osvetlite. Kupite nekaj talnih luči in jih razporedite po tleh, kakšno namizno svetilo ali pa samostoječo luč. Odvisno pač od vaših prostorskih zmožnosti oziroma vaših želja.

patio_18045_1900.jpg

Izdelajte zunanjo kuhinjo

Ste naveličani nenehnega tekanja v kuhinjo po vsako malenkost? Potem si kuhinjo uredite kar na vrtu. In ne skrbite, ne bo vas močno udarilo po žepu. Kupite nerjavečo jekleno mizo, ki naj vam služi kot kuhinjski otok in pult ter jo postavite zraven žara. Če želite dodati še umivalnik, pokličite vodovodarja, da vam uredi napeljavo. V tem primeru si lahko omislite tudi pomivalni stroj. Lahko pa vodo "napeljete" tudi preko vrtne cevi. Pijačo ohladite v večji kadi ali vedru, napolnjenem z vodo. Podnevi si senco pričarajte kar s šotorko. Lahko pa seveda svojo zunanjo kuhinjo opremite z vsem luksuzom, kot ste ga vajeni v notranji kuhinji. A to vas bo tudi veliko več stalo.

Namestite stojalo za vino

Obožujete vino, kar vedo tudi vaši prijatelji, ki vas pridno zalagajo z njim, tako da ne veste več, kam z vsemi steklenicami? Omislite si vinsko stojalo in steklenice postavite nanj. Lahko ga namestite tudi na steno. Pazite le, da bo zdržalo težo in da ni direktno izpostavljeno sončnim žarkom.

winerack.jpg

Popravite raztrganino na usnjenem kavču

Vam raztrganina na usnjenem kavču para živce? Popravite jo! Kupite močno tkanino v velikosti raztrganine. Dajte jo pod raztrganino. Del pod problematičnim mestom prilepite z močnim lepilom. Raztrganino poravnajte čez tkanino z lesenim delom čopiča. Tesno jo stisnite skupaj in z vlažno krpo obrišite odvečno lepilo. Na popravek položite neko težjo stvar in počakajte, da se lepilo posuši.

Popravite spraskan parket

Tudi popravila spraskanega parketa se lahko lotite sami. Najprej opraskano površino očistite z mehko krpo, pomočeno v čistilo za parket. Počakajte, da se območje posuši. Nato problematično površino očistile s krpo, pomočeno v čisto vodo. Počakajte, da se posuši. Zdaj nanjo nanesite zaščitni premaz za les. Počakajte, da se čez noč popolnoma posuši, in to je to.