Paziti moramo, da izberemo parket iz dimenzijsko stabilnejših drevesnih vrst lesa, denimo iz tropskega, ki se uporablja tudi za gradnjo ladij ali izdelavo ladijske opreme. Najpogosteje se uporablja tikov parket, ki vsebuje lastna zaščitna olja in zaradi svoje gostote skoraj ne vpija vode in je tako zelo odporen na vlago.

Naravna olja

Deščice se polagajo na poro kot utor, z vmesnimi regami širine 5mm, ki se zapolnijo s posebno tesnilno maso (običajno v črni barvi), s katero preprečujemo prehod vode, hkrati pa s svojo elastičnostjo masa prenaša obremenitve, ki nastanejo zaradi vlage in temperature v prostoru. Po finalnem brušenju se parket zaščiti z naravnimi olji.

http://www.thinkstockphotos.com/

Prijeten stik

Parket v kopalnici sicer potrebuje nekoliko več nege, a ni ga boljšega občutka za boso nogo. Potrebno je paziti, da se na tleh ne nabira voda, zato ga je potrebno redno brisati ter prostor zračiti. Poleg tega je potrebno parket vsako leto ponovno oljiti. To je preprost postopek nanosa olja s krpo po površini. Po 15minutah, ko les olje vpije, odvečno olje obrišemo do suhega. Postopek lahko brez večjih težav izvedemo sami.

http://pevc-arhitekti.si