Novoletno akcijo znižanih cen ponuja do konca februarja, gre pa za stanovanja v poenoteno načrtovanem in postopoma grajenem naselju Moj novi dom v Gmajnici pri Komendi. Po akcijski ceni je na voljo devet že dograjenih stanovanj različnih površin – od 63,09 do 110,85 kvadratnega metra (glej tabelo) v večstanovanjskih dvonadstropnih blokih (pritličje z atrijem, prvo nadstropje in nadstropje z mansardo). Znižana akcijska cena za kvadratni meter prodajne površine se v odvisnosti od vrste stanovanja giblje od 1208 evrov do 1630 evrov. Za primer: 88,35 kvadratnega metra veliko trisobno stanovanje, ki po gradbeni ceni stane 159.000 evrov, po akcijski ceni do konca februarja ponujajo za 121.730 evrov (več v priloženi tabeli).

Stanovanja dograjujejo povpraševanju primerno, tako da lahko zainteresirani kupci, čeprav je naselje zamišljeno kot poenotena celota, še vplivajo na nekatere gradbene zaključke, vključno z notranjo opremo, kar z naročilom podjetju za opravljeno storitev pomeni nižjo davčno stopnjo. Ker prek naselja ni prevoznih poti, so le dostopne do posameznih objektov, je to naselje kot nekakšen otok sredi prekrasne narave pod Krvavcem.

clipboard01_1.jpg

Energetska varčnost

Pomembno je vedeti, da gre za kakovostno gradnjo energetsko varčnih objektov, za katere so uporabljeni do narave prijazni materiali in način gradnje – od žgane opeke za osnovno zidavo, ustrezne izolacijske materiale od temeljev do strehe, energetsko varčno stavbno pohištvo, do strešne kritine s peščenim posipom. Enako velja tudi za notranjo ureditev prostorov, za osnovno ogrevanje pa je zagotovljen zemeljski plin.

Objekti so zasnovani tako, da z ustrezno izolativno zasteklitvijo izkoriščajo optimalno lego poti sonca čez dan. Kritina s posebnim peščenim posipom poleti utiša hrup dežnih kapelj in pozimi zadrži snežno oblogo. Kot že rečeno, so vsi objekti kakovostno grajeni in energetsko varčni, kar je ob aktualnem dogajanju s cenami energentov na trgu še kako pomembno. Pri kakovostni gradnji vztrajajo predvsem zato, da bo sedanjim in bodočim kupcem zagotovljena dolga življenjska doba objektov brez nepotrebnih vmesnih sanacij, kar pomeni manjše sprotne obratovalne stroške in manjše stroške nadaljnjega vzdrževanja.

gradvest1_1.jpg

Pomoč pri postopkih

V podjetju Eko Gradvest kupcem pomagajo urediti vse, kar je potrebno pri najemu bančnih posojil in tudi postopkih v zvezi notarskimi zapisi in vpisom v zemljiško knjigo. Pomagajo torej urediti vse potrebne oziroma nujne »birokratske« postopke. Stanovanja, ki jih prodajajo, so prosta finančnih bremen, kar pomeni, da jih lahko kupci zastavijo za hipotekarno posojilo v svojem imenu.
Medtem ko delavci nadaljujejo z zaključnimi deli, nekateri stanovalci že lahko uživajo ugodje kakovostne gradnje in idiličnega okolja. O tem se lahko z obiskom naselja prepričate tudi sami. Leži namreč v neposredni bližini smučarskega centra Krvavec, letališča Brnik, Kamnika, Kranja, Domžal, pa tudi do Ljubljane ni več kot dvajset kilometrov.