Odprite okna

Prva stvar, ki jo morate narediti, če želite odgnati vonj po cigaretnem dimu, je prezračiti sobo oziroma vse sobe, v katerih ste zaznali vonj po dimu. Okna pustite odprta ves dan, vsa po dimu smrdeča oblačila pa dajte ven na zrak, da se prezračijo.

Sesanje

V roke vzemite sesalnik in posesajte vso hišo. Ne pozabite na vse kotičke, kjer bi se lahko zadržal neprijeten vonj. Parket obrišite s krpo, pomočeno v mešanico vode in čistila za preproge. Pustite delovati eno minuto in še enkrat posesajte. Za prijetnejši vonj v mešanico dodajte nekaj kapljic sivke, za osvežitev barv pa nekaj kapljic kisa.

clean_home_interior.jpg

Kis

Nekaj kisa vlijte v izbrano posodo in jo postavite v prostor. Kis bo namreč odgnal vonj po cigaretnem dimu. Najprej boste sicer zaznali vonj po kisu, a ta bo zelo hitro izginil in ostal bo le še vonj po svežem zraku.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je tudi zelo učinkovit način za odstranjevanje močnih vonjav. Skupaj zmešajte vodo in sodo bikarbono ter z mešanico poškropite površino, ki jo želite očistiti. Pustite delovati nekaj časa, nato pa površino obrišite s krpo.

Zavese in okna

Operite zavese in očistite okna. Vsi našteti ukrepi skupaj bi morali zadostovati, da bo vaš dom znova zadišal po svežem. Zagotavljamo vam, da boste v njem vsako noč spali kot dojenček.