S pomočjo trgovin s tako imenovanim hobi programom je izdelava in predelava pohištva postala danes sila preprosta in dostopna vsakomur.

Zamenjajte ročaje

Že s preprosto zamenjavo ročajev lahko svoji kuhinji pričarate svež in moderen videz. Izbira ročajev je danes velika, pozorni morate biti le na obstoječe izvrtine v vratcih. Za pravo velikost vzemite s seboj v trgovino svoj stari ročaj, sicer se lahko zgodi, da se luknje v omari ter med ročaji ne bodo prilegale.

http://www.thinkstockphotos.com/

Z zamenjavo front do nove kuhinje

Še bolj drastično spremembo lahko ustvarite z zamenjavo kuhinjskih front, saj bo vaša kuhinja tako dobila povsem drugačen in nov videz. Z merami obstoječih front se oglasite v trgovini s hobi programom in tam vam bodo izdelali nove. Izbor dekorjev je izredno pester; izberete lahko živahno, svežo barvo ali pa morda bolj umirjene lesne dekorje. V fronte vam bodo izdelali tudi izvrtine za spone in ročaje ter vam tako prihranili dodatno vrtanje. Priporočamo, da hkrati zamenjate tudi spone in morda izberete takšne s posebnim blažilnikom za mehko zapiranje ali pa morda celo odpiranje na dotik, brez ročajev.

Zamenjajte pult

Dotrajan kuhinjski pult zamenjajte z novim. Sodobni pulti z zaobljenimi robovi so bolj vzdržljivi in odporni proti udarcem in poškodbam. V trgovini s hobi delavnico vam bodo v pult naredili tudi izrez za kuhinjsko korito in kuhalno ploščo.

Stenske obloge namesto ploščic

Namesto keramičnih ploščic lahko nad kuhinjski pult namestite stensko oblogo v enakem dekorju, kot je pult. Tako boste ustvarili moderen in homogen videz. Stenske obloge so enostavne za vzdrževanje ter odporne proti toploti in umazaniji.

stenskeobloge1.jpg

Dodatne police za več prostora

Če vam v kuhinjskih omarah primanjkuje prostora, si omislite dodatne police. Namestite jih lahko v obstoječe omare ali pa prosto na steno. V hobi delavnici vam bodo police odrezali natančno na želene mere, za zaščito robov pa vam jih bodo tudi zarobili z robnim trakom. Če boste police nameščali na rob kuhinjskih elementov, priporočamo, da vam v delavnici robove zaoblijo.

Kam po materiale?

Vse potrebno za izdelavo ali obnovo kuhinje in drugega pohištva dobite v trgovinah s specializirano ponudbo za profesionalne in ljubiteljske mizarje. Slovenijales Trgovina, ki že več desetletij deluje na našem trgu, ima v svoji ponudbi poleg lesnih materialov, pohištvenega okovja, dodatkov, orodja in drugih izdelkov tudi mizarske storitve. V profesionalno opremljenih mizarskih delavnicah opravljajo vse vrste mizarskih storitev: razrez po meri, robljenje, izdelava izvrtin, okroglin, izrezi za korito itn. Storitve so hitre in kakovostne, tako da je treba dan ali dva počakati le ob večjih naročilih, če potrebujete le nekaj polic ali pult, pa jih boste lahko odnesli domov takoj.

Več na www.slovenijales-trgovina.si.