Na srečo obstaja veliko načinov, da skrijete ali prikrijete mačje stranišče, tako da ga vaši gostje ne bodo opazili. Najboljša ideja je, da ga umestite v tisti predel doma, ki ga najmanj uporabljate in kamor večina vaših obiskovalec ne hodi. Po drugi strani pa lahko tudi kupite mačje stranišče, ki je oblikovano tako, da je videti kot kos sodobnega pohištva.

Strateško skrivanje stranišča

Če ste se odločili, da boste mačje stranišče poskušali skriti, ga postavite na manj prehodna mesta v stanovanju, ki jih ne uporabljate pogosto, na primer v pralnico, manjšo kopalnico, klet ali predsobo. Posode s peskom ne postavljajte v sobo s preprogami in lesenimi talnimi oblogami, saj se nesreče dogajajo, ko to najmanj pričakujete. Zato jo raje postavite na trdno podlago, denimo na kamnita tla, kjer bo tudi čiščenje nereda lažje.

skrivanje_macjega_stranisca_v_domu_2.JPG

V primeru, da živite v majhnem stanovanju, kjer nimate odvečnih sob, v katere bi lahko skrili mačje stranišče, ga postavite v večjo ali manjšo omaro na hodnik. Ko nihče ne bo na obisku, pustite vrata omare priprta, tako da mački omogočite enostaven dostop do stranišča – ko imate doma goste, pa vrata omare za par ur preprosto zaprite. Če ste mačje stranišče umestili v bližino dnevne sobe oziroma glavnih bivalnih prostorov, ga vsak dan dosledno čistite, saj le tako preprečite širjenje neprijetnih vonjav.

Mačje stranišče kot kos pohištva

Učinkovit način za skrivanje mačjega stranišča je tudi nakup stranišča, ki je videti kot kakšen drug kos pohištva. Če ste pripravljeni investirati nekaj več denarja, kot bi ga odšteli za nakup klasičnega mačjega stranišča, je to odlična rešitev. Na trgu lahko najdete več modelov, na primer stranišče v obliki predalnika iz cedrovine, ki ima ob strani izvrtano luknjo, pokrov na vrhu pa se lahko za lažji dostop odpre. Zelo atraktivno je tudi stranišče v obliki kopalniške omarice, ki ima ob strani luknjo za vstop mačke, pokrov pa vam služi kot mizica ali polica.

sodobno_macje_stranisce.jpg

Privlačna izbira je tudi mačje stranišče v obliki cvetličnega korita, v katerem je posajena sobna rastlina. Spodnji del večje posode ima na hrbtni strani izvrtano luknjo, v zgornjem delu pa je nameščena zemlja z rastlino. Od spredaj je tako posoda videti kot lončnica. V primeru, da med ponudbo ne najdete takšne posode, ki bi povsem ustrezala dekoraciji in opremi bivalnih prostorov, lahko mačje stranišče izdelate sami, če preoblikujete določen kos pohištva in mu spremenite prvotni namen.