Podobo grobega kamenja so številni oblikovalci zmehčali z dizajnom in izborom mehkejšega materiala. Tako so nastali zabavni kosi pohištva in dekorativnih elementov, ki se elegantno ujamejo z drugimi naravnimi elementi v prostoru, na primer lesenimi površinami in kamnitimi ploščami. Ker je kamen v resnici trd in mrzel material, da bi ga dejansko uporabili za izdelavo sedežnega pohištva, mnogi namesto pravega uporabijo le motiv kamna, ki ga natisnejo na izdelek.

granitna_kopalna_kad.jpg

Notranja oprema iz kamna

Kamen je kljub robustnemu videzu lahko povsem udoben in funkcionalen, če se odločite za denimo nekatere dizajnerske izdelke iz tega naravnega materiala. Iz različnih vrst kamna so tako lahko v celoti izdelane kopalne kadi, ki so še posebno in, po drugi strani pa so lahko kamniti tudi umivalniki, klubske in jedilne mize ter ne nazadnje predalniki. Trendovsko pohištvo iz kamna prostoru podari sodoben značaj, glede na ostalo opremo pa lahko z njim pričarate tudi rustikalni ali kakšen drug stil.

Mešanje kamna in drugih materialov

Nekateri dizajnerji pa so se odločili, da kombinirajo kamen z drugimi materiali, ki izdelku podarijo bolj topel značaj. Arik Levy je na primer oblikoval modularne kose pohištva, delno narejene iz kamna, delno iz kovine, ki jih lahko poljubno sestavite v sedežno garnituro, mizo, omaro ali drug element. Italijanski oblikovalec Enzo Berti pa si je zamislil prekrasne stole Pave, v katerih se skriva pravi marmor, ki je omehčan z lesom.

kamnito_pohistvo_2.jpg

Motiv kamna na pohištvu

V primeru, da se vam zdi kamnito pohištvo preokorno, lahko izberete pohištvo, ki ga le krasi motiv kamnov, kamnitega zida ali ruševin. V podjetju Diesel so denimo kreirali sedežno garnituro z imenom Mr. Softy (Gospod mehki), ki so jo pred kratkim dopolnili s fotografskim motivom rimskih ruševin. Oblikovalca Maurizio Galante in Tal Lancman pa sta zasnovala kolekcijo plastičnih stolov, naslonjačev in taburejev Soft Marble (Mehki marmor), na kateri je odtisnjen fotografski motiv italijanskega marmorja iz Carrare.

Več fotografij dizajnerskega pohištva in drugih elementov notranje opreme iz kamna ali z motivom kamna pa si oglejte tukaj.