Naša koža je naš največji organ in skozi pore vdihavamo in absorbiramo mnoge strupe. Od kemičnih osvežilcev zraka, do izpušnih plinov avtomobilov, pa do parfumov in raznih krem. Vendar tudi z uživanjem hrane, ki vsebuje pesticide, delamo našemu telesu »medvedjo uslugo«. Če se že ne moremo izogniti nekaterim škodljivim vplivom, pa privoščite svojemu telesu vsaj redno razstrupljanje.

Mleko osata

Silymarin, ključna aktivna spojina v osatu, je eden najmočnejših znanih zaščitnih snovi za jetra. Silimarin dokazano poveča proizvodnjo glutationa v jetrih za okoli 30%, s čimer se močno poveča razstrupljanje. Silimarin stimulira sintezo beljakovin v jetrih in spodbuja rast zdravih jetrnih celic.

Savna

Savna s svojimi učinki krepi imunski sistem in ob redni uporabi preprečuje virusna in bakterijska obolenja ter pospešuje delovanje limfnega obtoka. Ob pravilni uporabi savne se bomo dobro počutili in tudi dobro spali, predvsem pa se bomo s potenjem znebili mnogih strupov.

http://www.thinkstockphotos.com/

Fermentirana hrana

S pomočjo fermentirane hrane uravnavamo ravnovesje zdravih bakterij v našem organizmu in tako posledično omogočamo, da se lažje bori proti toksinom, ki jih zaužijemo s hrano in preko kože.

Povečajte vnos vlaknin

Vlaknine niso pomembne le za dobro in redno prebavo, temveč iz našega telesa odnašajo tudi toksine. Če boste redno uživali zelenjavo in sadje bogato z vlakninami, seveda ekološko pridelano in brez pesticidov, boste hkrati tudi čistili svoje telo.

http://www.thinkstockphotos.com/

Navadni repinec

Čaj iz listov je dober proti revmi, protinu, prebavnim motnjam itd. Ima blag razstrupljevalni učinek in spodbuja telo, da odvaja odvečne snovi skozi limfne kanale, prebavni in sečni sistem.

Alge chlorella

Alge pridejo skupaj s hrano v črevo. V črevesju nase vežejo strupene snovi, ki se nato skozi črevesje izločijo skupaj z blatom. Del alg se absorbira tudi v krvni obtok, kjer prav tako nase vežejo strupe in pomagajo razstrupljati organizem. Ponavadi jih zaužijemo v obliki tablet ali prahu.

www.ekologicen.si