» Iz leta v leto je bila moja želja po kreativnosti večja. Poleg službe sem se v prostem času zatekala k ustvarjanju nečesa svojega in lepega. Nato je le prišel čas, ko je hobi postal moj vsakdan in pravzaprav način življenja. Ko ne gre več za rutino, ampak željo in ritme, ki jih vodi veselje do tega kar počneš« začne najin pogovor mila in odločna Adela Kolarič, ki se pred dobrim letom odloči za svojo poslovno pot.

Sveče vseh vrst

Danes Adela izdeluje sveče za krst, poroke, obletnice, za posebne priložnosti ter posebne energijske svečke. » Vedno stremim k temu, da so sveče posebne. Vsaka je unikatna in pri nobeni mi ne zmanjka notranjega navdiha. Pri delu, ki ga počnem, se mi zdi pomembno zaupanje vase in to da lahko ljudem polepšam razpoloženje. Razpoloženjske sveče so namenjene prav temu, da ko jih prižigamo odstranimo slabe misli« meni Adela, ki poleg sveč rada ustvarja tudi lučke na tekoči vosek ter sveče po naročilu in željah strank.

svecevse.jpg

Energijske sveče

Pri feng shuju poznamo pet elementov: ogenj, vod, les, kovino in zemljo. Sveča predstavlja element ognja. »Ko jo prižgemo, se v prostoru odstranijo nezaželene energije. Z ognjem omogočimo vstop finih energij, ki nam zagotovijo ravnovesje s seboj in prostorom. Pri delu s svečami združujem barvne kombinacije in tako oblikujem svečo, ki polepša prostor in ga hkrati napolni s pozitivno energijo«energijsko zakulisje svečk pojasni sogovornica.

energisvece.jpg

Ustvarjalnost brez meja

Izdeluje Adela le sveče?« Poleg sveč izdelujem še marsikaj. Najljubše so mi mandale - slike, ki so narejene na lesu in pri katerih uporabljam posebno tehniko lepljenja bleščic in perl. So različnih barv in se jih uporablja za različne namene. Izdelujem tudi venčke za na vrata, adventne venčke, aranžmaje, dekoracije iz suhega cvetja, angele, slike, poslikan porcelan…«z iskrico v očeh pojasni Adela, ki čuti, da je prav veselje do tega kar počne neskončni vir navdiha.

svecnikistekleni.jpg

Čas obdarovanj

Kakšen nasvet za čas obdarovanj, ki prihaja? » Ne pozabite se obdariti z jasno namero ljubezni in mize naj krasijo venčki. To je čas, ko se vse blešči in sveti, zato naj zasveti plamen sveč tudi v vaših srcih in domovih. Nekaj lepega si zaželite in vse dobro naj se uresniči!«nam zaželi sogovornica, ki ta letni čas posebej čuti.

Več o avtorici sveč najdete na povezavi: http://www.krstnesvece.si/

Tjaši Artnik Knibbe