Barva

Svetle barve vizualno povečajo prostor. Zato jih v kopalnici s pridom uporabite. Stene naj bodo bele oziroma v kakšnem drugem hladnem, a svetlem tonu. Občutek višine boste ustvarili, če boste strop in levo steno pobarvali z isto barvo. Brisače in drugi dodatki naj bodo v živih barvah. Nikakor pa majhne kopalnice še dodatno ne zmanjšajte z uporabo temnih barv. Temne barve pridejo v poštev predvsem za velike talne ploščice. Večje ploščice poleg tega dajejo vtis, kot da je na tleh več prostora. Pazite, da ne boste izbrali takšnih s preveč gladko površino, da vam na njih ne bo drselo. Pazite na to, da se bodo izbrane barve med seboj ujemale.

designs_for_small_bathrooms_3.jpg

Osvetlitev in druge zvijače

Kopalnico lahko vizualno povečate tudi z ustrezno izbrano osvetlitvijo. Dodajte kakšno novo svetilo ali pa zamenjajte senčilo na obstoječi z bolj prosojnim. Razlika bo očitna! Maksimalno izrabite tudi neuporabljen prostor, denimo pod umivalnikom. Namestite omarico in vanjo shranite predmete, ki jih doslej niste imeli kam dati oziroma ste jih razstavljali na policah ali pa ste jih imeli na tleh oziroma v kakšnem drugem prostoru. Če se vam zdi kopalnica prenatrpana s pohištvom, poskusite odstraniti kakšen kos oziroma kupite ustreznejšo opremo za vaš prostor. Odstranite odprte police. Motna vratca za pršno kabino zamenjajte s prozornimi ali z zaveso. Tako se boste znebili vizualnih ovir, ki prostor naredijo manjši.

bathroom_decorating_idea1.jpg

Če vam obstoječe ogledalo na steni jemlje preveč prostora, ga namestite na zunanjo stran vrat kopalniške omarice. Tako pridobljen prostor pa uporabite za novo omarico ali pa ga, če omarice ne potrebujete, pustite praznega.