Povežite svoj dizajn

Začnite svoj projekt z razmislekom o najbolj idealni razporeditvi opreme in zelenja. Dizajn, teksture in barve kombinirajte tako, da boste z njimi povezali vaš vrt. Oddaljene površine skupaj povežite s potkami. Zanje uporabite betonske ali kamnite tlakovce, lahko pa tudi pesek.

garden_design_5.jpg

Dodajte osebno noto

Pri snovanju rajskega vrta imejte v mislih glavni cilj – sprostitev. Karkoli vas privede v to stanje, mora svoje mesto najti na vrtu. Če radi ležite na travi, odmerite kos vrta samo temu. Če imate radi cvetlice, manj pa skrb za njih, kupite takšne, ki so manj zahtevne. Lončnice so lažje za vzdrževanje kot rastline, posajene neposredno v zemljo.

Barva

Nekatere barve dvignejo razpoloženje, druge ga umirijo. Zelena in modra sta najboljši izbiri za vrt.

crop_1.jpg

Vreme

Pri oblikovanju vašega vrta imejte v mislih tudi vreme. Uredite nekaj senčnih površin, pod katere se boste lahko zatekli pred pripekajočim se soncem. Kaj pravite na pergolo s stropnim ventilatorjem? V trenutnih tropskih razmerah se sliši zelo mamljivo, kajne? Sončne površine poleti zaščitite s senčnikom. Samo pomislite, kako se boste na njih "martinčkali" ob prvih močnejših sončnih žarkih.

Naravni elementi

Naravni elementi bodo vašemu raju dali še tisto piko na i. Privabite ptiče, metulje in ostale živali na svoj vrt. Posadite gosto grmičevje, cvetlice in drevesa, med katerimi se bodo počutili kot doma. Ptičje žvrgolenje vas bo zagotovo zazibalo v prijeten popoldanski sen.