Da bodo škornji obdržali obliko

V škornje položite kartonček, saj bodo tako lažje obdržali svojo obliko. Za višje škornje uporabite več rol. Tako se vam ti v omari ne bodo neprestano prevračali.

Shranjevanje vrvi in kablov

Kable in vrvi zvijte, nato pa jih potisnite v kartonasto rolo. Če vam "goli" karton od zunaj ni všeč, ga prebarvajte ali ovije v darilni papir.

use_old_toilet_paper_rolls_to_store_organize_cables_and_chords.jpg

Netilo

Kartončki so zelo uporabni tudi kot netilo, s katerim zakurite ogenj. Narežite jih na trake in jih imejte v bližini kamina ali žara ter z njimi zanetite ogenj. Če želite, da ogenj gori počasneje, zraven dodajte časopisni papir.

Shranjevanje spodnjega perila in najlonskih nogavic

Najlonske nogavice shranite v notranjost kartona. Tako jih boste zaščititli, da se vam ne bodo strgale. Če se odpravljate na dopust in imate s seboj samo ročno prtljago, v rolo pospravite vaše spodnje hlačke. Tako vam med morebitnim pregledom uradnika na letališču ne bodo padle iz torbe.

Shranjevanje lasnih elastik

Nikoli ne najdete želene lasne elastike? Svojo zbirko elastik ovijte okoli kartončka, pa s tem nikoli več ne boste imeli problemov. Okoli kartončka pritrdite tudi lasne sponke.

tp_roll_2_1024x678.jpg

Lučke za božične jelke

Sovražite, ko morate razvozlavati lučke za božično jelko? Ovijte jih okoli kartona. 

Prostor za koničaste sveče

Koničaste sveče se zelo rade zvijejo ali zlomijo. Zavijte jih v papirnato brisačo in jih shranite v koluto.

Lonček za rastline

Če ste zelo neučakan vrtnar ali pa si želite na vrt posaditi že malce razvite rastline, na pladenj vsujte zemljo, nanjo razstavite kartončke, vanje pa vsujte seme. Posode naj bodo blizu skupaj, da se ne bodo prevrnile, pa še dalj časa bodo zadržale vlago. Ko pride čas za prestavitev na vrt, jih v zemljo dajte kar skupaj s kartonom. Ta se bo namreč čez čas razgradil.

toilet_paper_roll_seed_starts.jpg

Shranjevanje prtičkov iz blaga

Namizne prtičke iz blaga enostavno ovijte okoli kartončka. Da se ne bodo odvili, jih pritrdite z vrvico. Nikoli več ne bodo zgubani, ko jih boste vzeli iz predala.

Shranjevanje nožev in drugih ostrih predmetov

Obvarujete se pred urezninami. Ostre predmete, kot so noži, škarje in podobno, shranite v kartonček. Po dolžini ga sploščite in na eni strani zalepite skupaj z lepilnim trakom. Predmet s konico naprej potisnite skozi preostalo odprtino.

Shranjevanje plastičnih vrečk

Kartonček lahko uporabite tudi za shranjevanje plastičnih vrečk.

Shranjevanje papirja

Zvijte papir in ga dajte v kartonček. Ne pozabite na kartonček zapisati, kaj se skriva v njem.