Udobje na 45 kvadratnih metrih

Hišica neobičajne oblike v vasi Nussdorf / Debant poleg avstrijskega Lienza, ki jo je projektiral Peter Jungmann, meri komaj 45 kvadratnih metrov in je narejena v celoti iz macesnovega lesa. Družina, ki je naročila njeno gradnjo, je hotela kar najbolje izkoristiti spektakularen pogled na Dolomite, impresivne gorske vrhove Val Pusterie in Korintska vrata. To nikakor ni navadna počitniška hiša, saj njena oblika spominja na križanca med prazgodovinskim ptičem in zunajzemeljskim domom; je bolj skulptura, a kljub svojemu minimalizmu ponuja udobno in ugodno bivanje.

ufo1.JPG

Četudi je na zunaj videti precej skromna, se takoj, ko vstopite vanjo, izkaže kot »prostorski čudež«. Dnevni prostor je združen z moderno urejeno kuhinjo v nerjavnem jeklu, kjer stoji konzolna miza, za katero zlahka sedi do osem ljudi. Za večje udobje je sedežno klop mogoče zložiti. Tu je tudi peč na drva, ki lahko dodatno greje hiško, ki ima sicer talno ogrevanje, na njej pa si je mogoče skuhati tudi čaj. V zgornjem nadstropju, kamor vodijo lesene stopnice, sta velika dvojna postelja in za leseno pregrado še eno dvojno ležišče. Iz dizajnersko urejene kopalnice s pršno kabino se razprostira veličasten pogled na tirolske gore.

ufo2.jpg

Panoramska okna za tesen stik z naravo

Velika panoramska okna (poleti pretoplim žarkom preprečuje dostop do notranjosti avtomatska sončna zaščita, prostor pa je tudi klimatiziran) poskrbijo, da so stanovalci v tesnem stiku z okoliško naravo, medtem ko zaobljena lesena struktura s tradicionalnimi skodlami daje občutek toplote in varnosti. Bodisi da sedite, ležite, se prhate ali jeste, v hiški vas vedno spremljata les in čudovit razgled. Zato je Ufogel pravo zavetje, polno topline in rustikalnega značaja, v katerem je prijetno bivati. Družina Pitterl, v katere lasti je, hišico oddaja gostom čez vse leto, ali jo še lahko najamete za prihajajoče počitniške dni, pa lahko preverite tukaj.

Vabimo vas, da si v naši fotogaleriji ogledate še več fotografij izjemne počitniške hišice.