Objekt s skupno površino 600 kvadratnih metrov površine se deli na dva dela. V pritličju so nameščeni javni prostori (dnevna soba, kuhinja, jedilnica) za druženje, zraven pa so zgrajeni še predsoba, hodnik, kopalnica, stranišče in delovna soba. V zgornjem nadstropju pa so urejeni zasebni prostori – spalnice s kopalnicami, ki so strateško obrnjene na različne strani.

portugalska_hisa_2.jpg

Višinska razlika med cestama vpliva na dizajn hiše

V kletnem območju pod nivojem pritličja so zgrajene pralnica, prostor za shranjevanje in garaža za več avtomobilov. Višinska razlika med obema cestama, s katero se sooča zemljišče, namreč dopušča samo dve etaži nad zemljo na južni strani, medtem ko je arhitekt na severni strani dodal še tretji nivo: garaže in verando zraven nje.

Omenjeno rešitev je arhitekt izbral zato, ker je želel ublažiti posledice, ki bi jih lahko imela na okolico tri nadzemna nadstropja hiše. Zgradba se ponaša z strogimi geometrijskimi oblikami, prevladuje pa kombinacija belih in sivih elementov na zeleni podlagi. Zunanji videz hiše in pritličje z javnimi prostori sta tako v kontrastu z bolj intimno podobo spalnic.

portugalska_hisa_3.jpg

Več posnetkov portugalskega domovanja pa si lahko ogledate v fotogaleriji.