Zberite prah od vrtanja

Da boste izvrtali luknjo v steno na kar najbolj čist način in da vam zaradi tega ne bo treba posesati vsega prostora, vzemite običajno ovojnico ter na njen rob nalepite pleskarski zaščitni trak. Tako pripravljeno ovojnico nalepite na zid nekaj centimetrov pod označenim mestom vrtanja. Po vrtanju ovojnico s prahom, ki se je v njej zbral, enostavno odlepite.

drill1.jpg

Odstranite višek silikona

Če se hočete med nanašanjem silikona izogniti lepljenju le-tega na prste in druge površine, na naneseni silikon s pršilko popršite mešanico sredstva za pranje posode in vode v razmerju 1 proti 10. Višek silikona bo spolzel s površine in prstov, ostal pa bo lepo nanesen silikon.

drill4.jpg

Vrtanje lukenj v iverno ploščo

Če želite izvrtati luknjo v iverko, a hočete preprečiti pokanje furnirja okoli nje, pritrdite s primežem kos letvice na tisto stran plošče, ki jo bo sveder prevrtal. Letvica bo pomagala, da se furnir ne bo trgal ali počil.

drill3.jpg

Vrtanje keramičnih ploščic

Kadar je površina keramičnih ploščic zelo gladka, je na njej težko označiti mesto vrtanja. Če pleskarski trak nalepite na mesto vrtanja, boste z navadnim svinčnikom mnogo lažje označili točko vrtanja. Druga prednost zaščitnega traku je, da vam omogoči vrtanje brez bojazni, da bi ploščica počila.

drill2.jpg

Kako določimo globino izvrtine

Če hočete natančno določiti globino izvrtine brez profesionalnih dodatkov, vzemite meter in na svedru izmerite potrebno dolžino, nato pa na tem mestu okoli in okoli nalepite kos zaščitnega ali izolirnega traku. Tako boste natančno vedeli, kdaj boste dosegli potrebno globino in nehali vrtati.