Med drugim lahko za vrata omare uporabite običajne lesene plošče ali na primer reciklirate stare lesene naoknice, po drugi strani pa je možno klasična vrata zamenjati tudi z zaveso iz tkanine, tablo za pisanje opomnikov, ogledali ali ne nazadnje steklom!

Stara vrata na omari zamenjajte z novimi iz plastične mreže

Želite videti, kaj se skriva v vaši omari? Klasična vrata omare zamenjajte s kovinsko ali plastično mrežo, ki jo pritrdite na obstoječe okvirje vrat, ki ste jih predhodno sneli z omare. Namesto mreže lahko izberete tudi razrezane pregradne zaslone, prvotno uporabljene za razdelitev prostora na dva dela.

alternativna_vrata_omarice.jpg

Namesto vrat kosi tkanine

Za vizualno manj obremenjen prostor uporabite tkanine nevtralnih barv. Omislite si lahko vrata, sestavljena iz dveh manjših zaves poljubnih barv, ki ste jih pritrdili na nosilno palico. Zavesi lahko preprosto odgrnete, ko potrebujete nekaj iz notranjosti omare.

Ponovno uporabite stare naoknice

Poleg tega boste vnesli nekaj zabavne teksture in stilski vintage pridih, če pusta vrata na omari zamenjate s starimi polknami, ki ste jih predhodno prebarvali v želen odtenek. Naoknice, ki jih ne potrebujete več, nikar ne vrzite stran, temveč jih raje namestite na večjo omaro z oblačili kot edinstvena vrata.

naoknice_kot_vrata.jpg

Tabla za pisanje opomnikov s kredo

V primeru, da želite osvežiti podobo kuhinjskih omaric, lahko na omarice namesto standardnih vrat namestite funkcionalne table za pisanje s kredo. Na tablo, ki jo vstavite v obstoječi okvir omarice, boste zlahka sproti pisali, kaj vse potrebujete iz trgovine, izkoristite pa jo lahko tudi kot beležko za otroke.

Vrata omarice iz ogledal ali stekla

Vsak prostor lahko navidezno povečate in mu dodate globino, če na stara vrata dodate ogledala. Tako boste namreč odprli prostor in ga posvetlili, kar je odlična alternativna rešitev, če želite kreirati sodoben bivalni prostor. Namesto ogledal se lahko odločite tudi za steklo, ki prav tako odbija svetlobo po sobi, vi pa lahko čezenj občudujete reči, zložene v omari.