Dvignite svoj zeliščni vrt

Če želite atraktivno okrasiti neuporabljen kot dvorišča, dvignite prostor, kjer imate urejen zeliščni vrt v posodah. Posode preprosto postavite na vrh starih lesenih desk, zloženih drugo nad drugo, v zarjavelo samokolnico ali na vrh stare vrtne klopi. Tako bodo zelišča uspevala na višini, ki omogoča njihovo lažje zalivanje in pobiranje pridelka, obenem pa jih hišni ljubljenčki ne bodo dosegli ali po nesreči prevrnili.

Kreirajte vrtno pot iz prodnikov

Odpravite se do bližnje reke ali potoka, kjer naberite veliko prodnikov, ki jih boste lahko uporabili za tlakovanje vrtne poti okolici zelenjavnih gredic ali poti na dvorišču. Kamenje različnih velikosti lahko na tla enostavno zložite v obliki mozaika, in sicer tako, da z vodo zalijete izbrano lokacijo, tako da tam nastane blato, nato pa v blato pritisnete prodnike ali druge kamne.

svetlobne_verige_na_vrtu.jpg

Teraso osvetlite s svetlobnimi verigami

Praznične svetlobne verige za okraševanje božičnega drevesca, bivalnih prostorov in zunanje podobe objekta niso primerne samo za praznike, temveč jih lahko dodate na svojo teraso tudi v poletnih mesecih. Pričarali boste slovesno vzdušje in na barvit način polepšali okolico svojega domovanja.

Prerazporedite vrtno pohištvo

Če želite letošnje poletje preizkusiti nekaj novega, poskusite premakniti obstoječe vrtno pohištvo v tisti predel dvorišča oziroma okolice hiše, ki ga sicer redko uporabljate. Pohištvo na novo lokacijo zložite v nepričakovanem vrstnem redu, tako da bo sprememba zares opazna.

bicycle_planter.jpg

Košara za kolo naj vam služi kot posoda za rastline

Stare košare za kolesa in podobne posode iz zvite žice lahko ponovno uporabite kot viseče posode za barvite rastline. V košaro preprosto postavite cvetlično korito z izbranimi cvetlicami enoletnicami, nato pa vse skupaj obesite na teraso, verando ali drugo predvideno lokacijo.

Na vrtne rešetke zložite vrtno orodje

Na lesene vrtne rešetke z vrvico ali žico navežite manjše kose vrtnega orodja, ki so ga pred vami uporabljali že dedki in babice, zlasti zarjavele grablje, motike in vile. Namesto da bi za njihovo shranjevanje zavzeli prostor v vrtni lopi, to orodje privežite na rešetke, tako da kreirate unikatno brajdo, ob katero lahko po želji prislonite tudi rastline.

cvetlice_an_drevesnem_storu.jpg

V drevesni štor posadite cvetlice

Imate na dvorišču drevesni štor, ki kazi celostno podobo, vendar je njegovo odstranjevanje prezahtevno opravilo? Uporabite ga kot podlago, na katero postavite zbirko barvitih cvetličnih korit z vašimi najpriljubljenejšimi cvetlicami ali zelenjavnimi vrstami. V štor lahko tudi izdolbete luknjo, v katero posadite rastline neposredno.

Vrtno gredico obrobite z drvmi

Lesena polena za kurjavo uporabite za obrobo vrtnih gredic ali pregrado ene gredice na več delov. Drva zložite na robove gredice ali vrta, še posebno fantastično pa bodo videti, če jih kombinirate z majhnimi nasadi ognjiča, zelišč in podobnih rastlin.