Uravnoteženost komplementarnih energij jin in jang je ključnega pomena za harmonično okolje. Jin predstavlja moško, aktivno, rigidno in močno energijo, jing pa temo, umirjenost, šibkost in žensko energijo. Nekaj nasvetov, s katerimi boste zagotovili, da se bo skozi vaš vrt pretakala pozitivna energija, vam ponujamo spodaj.

Rastline

Na vhod vrta posadite oranžne rože. Te bodo namreč privabljale pozitivno energijo na vašo lastnino, poskrbele pa bodo tudi za uravnoteženost jin energije z zadnjega dela vrta. Na pot, ki vodi k vhodnim vratom, na posajajte grmičastih vrtnic, saj bodo te zaustavile pretok pozitivne energije.

home_plan_ideas_aviarapath.jpg

Dekoracija

Za srečo v senco na vzhodni strani vrta postavite kip zmaja. Sončna območja so jang in so izvrstno mesto za postavitev kipa v meditativnem položaju. Ta bo namreč poskrbel za uravnoteženje energij. Kipe s strašljivo podobo lahko postavite za varovanje svojega doma, jih pa nujno obrnite stran od njega, tako da ta močna jang energija ne bo usmerjena na vašo hišo. Barvite vrtne okraske dajte na gosta območja ali na temna mesta, da uravnotežijo energijo. Ne pretiravajte z okraski ali kipi. Sicer bo vrt prenatrpan in bo blokiral dotok sveže energije. Mirujoča območja na vašem vrtu so izvrstna mesta za namestitev zvončkov ali zastav. Gibanje v vetru bo omogočilo kroženje energije.

master_ws167.jpg

Voda

Pozitivno energijo bodo vašemu vrtu prinesli tudi vodni elementi, denimo vodnjak ali ptičja kopel. Vse vodne elemente redno vzdržujte in čistite, sicer boste imeli finančne težave. Uživajte v edinstvenem vonju, lepoti in zvokih vašega vrta. Sprostite se, meditirajte in sanjajte.