Preplet kamna, lesa in stekla

Hiša leži na ozkem grebenu, zaradi česar je tudi dobila dano ime. Okoli nje rastejo rastlinje in visok gozd. Mirna lokacija omogoča sprostitev in rekreacijo v vsakem letnem času. Kamen in les prevladujeta tako na zunanjosti kot v notranjosti objekta, kar daje hiši preprost, a drzen značaj. Veliko je tudi steklenih površin, ki omogočajo neoviran pogled na panoramo.

1340142849_ridge_house_nl_317080_jj.jpg

Odprtost

Notranjost je zelo odprta. Dnevni prostori: kuhinja, jedilnica in dnevna sobi so v enem prostoru, ki gleda za severno stran. Osrednjo točko tvorita dva velika kamnita kamina, ki stanovalce kar vabita, da prisedejo k njima. Pohištvo je iz lesa v enaki barvi kot sama konstrukcija. Zgornja ploskev mize v jedilnici je iz stekla.

1340142828_ridge_house_nl_317007_sa3.jpg

Sedežna garnitura v rdeči, naslanjač v modri in okrasne blazine v omenjenih dveh barvah poskrbijo za nekaj tako potrebne živahnosti v sicer zelo monokromatsko opremljenem domovanju. Z dnevnega prostora se pride na veliko teraso z lesenim podom. Čez celotno severno pročelje se raztezajo ogromne steklene površine, ki zamegljujejo meje med notranjim in zunanjim prostorom, zahvaljujoč njim pa so dnevni prostori tudi zelo svetli. Zasebni prostori se nahajajo na južni strani. Kopalnica je v kamnu, enako tudi omare in drugi prostori. Spalnica gleda na gozd.

Več posnetkov počitniške hiše v Kanadi pa si oglejte v fotogaleriji.